Ryanairről vélemények?
Jajj ne higgy a sok ostoba pletykának. Nyilván nem fizetős a WC és nem kell állva utazni.
Az olyan ostobák véleményét pedig abszolút kerüld akik a ryanairt fikázzák, miközben a wizzairt éltetik. Persze az is lehet, hogy csak wizz beépített emberek. :-)
Nyugodtan utazz velük, teljesen rendben van, én is sokszor tettem már. Ne várj luxust, de arra jó, hogy elvisznek ahova kell és mindezt elég jó áron többnyire!
Persze, szép is lenne ha egy repülőn fizetős lenne a wc, ekkora baromságot elhinni! :D
Amúgy elvisz A-ból B-be, arra a kis időre aztán tényleg tök mindegy hogy milyenek a szolgáltatásaik, legyen egy ülés, wc ha kell aztán ennyi.
Teljesen korrekt cég. Ha nem akarsz tőlük semmi mást, mint marha olcsón eljutni az adott helyre, tökéletes választás.
Ha elkezdesz mindenféle extrát venni (20 kilós bőrönd, elsőbbségi beszállás, stb), akkor nagyon gyorsan otthagyod náluk a jegyár többszörösét is. De ha kellő alázattal indulsz neki az útnak, és jókor veszed a jegyedet, ugyanazt az utat, amit más mondjuk 50 ezerből tesz meg, te megcsinálhatod 5000-ből.
Tedd nyugodtan magasra azt a mércét, mert az állandóan felkapott újságírói pletykákból szinte semmi nem igaz.
"Ha elkezdesz mindenféle extrát venni (20 kilós bőrönd, elsőbbségi beszállás, stb), "
Bőrönd nélkül hova utazol? Ha csak 1-2 napra mész, az oké, de egy több napos utazás alkalmával már elengedhetetlen a bőrönd, szerintem. Feladandó bőrönddel pedig a fapados csak ritkán olcsóbb, mint a rendes cégek.
"Bőrönd nélkül hova utazol? Ha csak 1-2 napra mész, az oké, de egy több napos utazás alkalmával már elengedhetetlen a bőrönd, szerintem. Feladandó bőrönddel pedig a fapados csak ritkán olcsóbb, mint a rendes cégek.
"
Én egy hétig simán elvagyok feladott bőrönd nélkül, pláne hogy a ryanairnél azért elég nagy méret engedélyezett. Másnak a feladottja akkora, mint amit fel lehet vinni kézi poggyászként. Csak megfelelő táskát kell venni, ami pont kihasználja a 20x40x55cm méretet. Ebbe bele lehet férni egy hétre tuti. Akinek mégse az vegyen magára két polóvert és 6 pólót (bár akkor nem tudom mivel rakja tele a táskáját...??) és megintcsak felesleges a feladandó.
Nagy úr a muszáj és a pénz, de ez látszik is a fapados járatokon: valahogy sokkal kevesebben visznek feladott poggyászt mint egy olyan járaton ahol a jegyárban kötelezően ki kell fizetni a feladott csomagot is. Naná, hogy ilyenkor szinte mindenki visz csomagot! Miért ne vinne, hiszen kifizette a jegyárban, nem tudta megspórolni, így ha már úgyis kifizette visz magával.
Ryanair és a többi fapad ennyivel jobb, hogy nincs kötelezően rád erőltetve. Ha akarsz viszel és fizetsz külön érte, de ha nem akarsz nem muszáj vinni.
Amúgy sokszor csomaggal együtt is olcsóbb a ryanair.
Szeretem, amikor nyitott kérdéseket kapunk, amire értelmes választ lehet adni.
Ahhoz, hogy nagy utazó légy, meg kell tanulni egyfajta alázatot. Mert az utazás nem arról szól, mennyi kisestélyit és egyéb kacatot tudsz magaddal vinni.
A kézipoggyász legalább egy hétre elegendő szerintem is. Sőt...
Utolsó te nem nagyon vágod a Bécsi helyzetet. Az egy vis major helyzet volt. Nem kellett egy napot várni, ne ferdítsél!
KLM-mel szerinted van értelme összehasonlítani? KLM-nek meg kellett oldani mondjuk 100 ember Budapestre juttatását, a wizzairnek meg 1000 ember hasonló gondját. Te pl tudsz szerezni az éjszaka közepén 20 buszt, sofőrrel akinek nem járt le aznapra a munka ideje, nem ivott stb.? Tudom persze álljanak folyamatos készenlétben és ilyen sokan... hátha szükség lesz rá!
Plusz a KLM nagy előnye még, hogy ők Bécsben is otthon vannak. Van szerződött földi kiszolgáló partnere. Na ez a partner elsősorban velük foglalkozik, nekik szerez buszt, az ő utasaikat pátyolgatja. És ha marad egy kis szabad kapacitása akkor foglalkozik az olyan betérő eseti ügyfelekkel mint a wizzair.
Ha neked van egy üzleted és korlátozott a kapacitásod akkor kivel foglalkozol? A törzsvásárlóval vagy az eseti betérő ügyféllel?
Amúgy miután a Bécsi partner még éjjel 3-kor sem tudta elintezni ami a dolga lett volna akkor a wizzair kezdett Pesten buszokat szerezni, amiket reggelre ki tudott küldeni. Azokat is sokszor csak álmos sofőrökkel.
Szóval vannak váratlan dolgok amire nem lehet (gazdaságosan) felkészülni. Pl valószínű senki nem tart otthon plusz egy autót csak azért mert hátha egyszer nem indul be reggel...
Tájékoztatás: mégis mit mondanál? Intézzük a buszt, majd lesz? Ennyit gondolom mondtak, többet meg úgyse tudtak.
Az meg hogy nincs ott wizz embere? Miért lenne? Alapvetően ők nem repülnek Bécsbe, így nyilván ember sincs ott. Partner persze van, akinek a tájékoztatás is feladata és akinek mint írtam nincs korlátlan kapacitása és az első számára a KLM. Nem azért mert az nem fapados, hanem mert az állandóan ott van wizzair meg lehet, hogy soha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!