Van rá lehetőségem, hogy légiutas kísérő-ként (cabin crew) dolgozzak egy légitársaságnál?
23/f
Olvastam például a WizzAir honlapján a jelentkezési kritériumokat, de sehol sem írta, hogy fiúkat is felvesznek és tudni szeretném, hogy csakis lányokat vesznek fel. Tudom, hogy stewardess-ek azok mind lányok, de cabin crew-ként fiúkra is szükség van, olyan repülőgép nincs, hogy csupa lányok dolgozzanak csak rajta.
És még valami ott írja, hogy alapfeltétel, hogy úszni tudni kell, vajon leellenőrzik ezt, megnéznek, hogy tényleg tudok-e úszni?
Én már utaztam több olyan repülőn is ahol férfi stewardess volt.
Ha alap feltétel hogy tudj úszni, akkor tudni kell..
Én voltam olyan állásinterjún ahol szintén tudni kellett úszni, és azok akik az első rostán átmentek, azokat a második körben elvitték egy uszodába hogy akkor mutassuk meg, hogy tudunk úszni..(mindenki tudott..)
Szerinted ha gyakorlaton a vízre szállást szimulálják egy medencében, nem derül ki ha nem tudsz úszni? :)
Egyébként a férfi utaskísérőt steward-nak hívják, és van olyan járat ahol csak lányok dolgoznak. Ebből van a több.
Wizzairnél és ryanairnél is dolgoznak fiúk. Wizznél inkább csak lányok, elvétve van fiú, de a ryanairnél már mentem olyan géppel, hogy mindenki fiú volt. Az kicsit fura volt :D
Úszni tudni kell, ez alap feltétel, ahogy az angol tudás is. Alapos betanítás előzi meg a munkába állást. Ki fog bukni ha nem tudsz angolul vagy nem tudsz úszni.
Vannak aki már ajánlgatják melyik társasághoz menjen a kérdező.
Nem, nem ezzel kell kezdeni!
Meg kell tanulni úszni!!
Aztán jöhet a többi.
"Meg kell tanulni úszni!!
Aztán jöhet a többi."
Aztán vagy közben meg kell tanulni angolul, folyékonyan! Még jobb ha az angol mellett még 1-2 másik világnyelven is tud. Aztán jöhet csak a jelentkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!