Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Szóval akkor leadott poggyászb...

Szóval akkor leadott poggyászba bármit lehet rakni?

Figyelt kérdés
kontaktlencse folyadék, sminkcuccok (alapozó, szempillaspirál, ceruza..), kontaktlencsetartó (amiben ugye van egy kevés folyadék), cigaretta? azt mondták ha van rajta zárjegy akkor lehet vinni azt is (nem sok, max 1-2 dobozzal). Sosem voltam még repülőn, nem tudom mit hogy szoktak..és igen, utánaolvastam, de nem mindenben vagyok még biztos és nem akarok galibát.
2013. szept. 10. 11:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az akkor miért fóliázás? Szerintem az mást jelent.
2013. szept. 10. 12:13
 12/12 anonim ***** válasza:

"A kézipoggyászba csak 100 ml parfüm mehet, vagy fogkrém vagy bármi más. CSAK 100 ml. A kézipoggyászban kötelezően zacskózni kell. Átlátszó zacskónak kell lenni."

Nem egészen. 10 darab egyenként max. 100ml lehet, ahol az edény mérete számít (és nem a pedig a benne lévő folyadék mennyisége, szóval félig levő 120ml-es fogkrém az kuka).

Szóval nem 100ml, hanem 10x100ml, azaz összesen 1 liter vihető, ha maximálisan ki tudja valaki használni, de ehhez 10 darab pontosan 100ml-es edény kell és mindegyik tele kell legyen. Nem túl valószínű, hogy valaki ilyet visz. :)

Zacskóhoz pedig: átlátszó és nyitható - újra zárható zacskó kell legyen, szóval nagyjából az a szabvány simítózáras, amit akár a reptéren is lehet venni. Egy sima nejlonzacskó nem jó. Már persze ha épp betartatják az EU-s szabályokat az utolsó betűig. Mert ha lazábbak és nem tartatják be, akkor lehet, hogy zacskó nélkül is átengedik. Alapvetően ezt a zacskó mániát az ott dolgozók is hülyeségnek tartják, szóval emberileg tökre megértik az utasokat, csak hát ha őket meg emiatt büntetik akkor kénytelenek betartatni. (Azért sz@r lehet olyan munkát végezni, hogy olyan szabályokat kell betartatnod, amivel magad se értesz egyet. És nincs épeszű magyarázatod rá, hogy miért az öngyújtó és a narancslé közül miért a narancslét veszed el és az öngyújtót viheti magával a repülőre...)

2013. szept. 10. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!