Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Miket tehetek bele a feladandó...

Miket tehetek bele a feladandó poggyászba, illetve miket nem érdemes?

Figyelt kérdés

Londonba fogok költözni, ezért több feladandó poggyászom is lesz, de még soha nem repültem, ezért nem tudom, hogy mit szabad. Például gyógyszerből maximum mennyit kockáztassak meg? Illetve a ruházaton kívül szeretnék még pár alap dologból, mint a tusfürdő, sampon stb. többet vinni, hogy eleinte ezekre ne legyen gondom ebbe bele szólnak a reptéren?

Még egy kérdés, hogy milyen bőröndöt érdemes venni? A fém anyagút, vagy jó a sima anyagból készült is? Valóban nem érdemes bezárni, mert a zárat levágják meg hasonlók?

2013. jún. 6. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
A legpontosabb választ a kérdéseidre attól a légitársaságtól fogod megkapni, amelyikkel repülni fogsz. Keresd meg őket.
2013. jún. 6. 20:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Néztem honlapokat, de konkrét dolgokat eddig nem találtam erről.
2013. jún. 6. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:

A feladott poggyászba alapvetően minden mehet, kivéve fegyver, robbanóanyag stb.

Törékeny dolgot nem érdemes berakni, mert dobálják, a folyékony dolgokat (pl. tusfürdő) célszerű nejlonba becsomagolni, hogy ne folyjon szét.

Fém bőröndöt én még nem nagyon láttam, de kemény falút (műanyag) érdemes venni.

2013. jún. 6. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:

A fontos gyógyszereket mindenképp a kézipoggyászba vidd. Recept nélküli gyógyszerekből annyit viszel, amennyit akarsz. Ha vénykötelesből akarsz nagy mennyiséget kivinni, írass az orvosoddal egy igazolást, hogy ezt a mennyiséget valóban neked írta fel x időre, ha esetleg belekötnének.

Tusfürdőt, sampont én nem cipelnék sokat, mivel kint hasonló árban megkapod. De a feladottba bármennyit rakhatsz.

A bőröndöt bezárhatod, de sok értelme nincs. A vámos nem vágja le, úgy kinyitják, hogy nem lesz baja a zárnak.

Olyat vegyél aminek nem lesz baja, ha dobálják. A nagyon gagyiknak kb 1 út alatt kitörik a kerekét.

2013. jún. 6. 22:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen ezeknek már utána néztem, hogy a tisztálkodási szerek ugyanannyiba kerülnek, de azért szeretnék többet vinni, mert pl a balea ott nem kapható, viszont én nagyon szeretem, és 269 Ft-ért már lassan ingyen dobálják az ember után.

Köszönöm a tippeket :)

2013. jún. 7. 01:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Gyógyszerből egyébként Fletort szeretnék kivinni, mert ez az egyetlen fájdalom csillapító, ami hatásos nekem. Ez vényköteles, és elég sok is van benne, de én azért kivinnék 2 dobozzal, mert nem tudhatom előre, hogy mikor jövök haza.
2013. jún. 7. 01:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Flector*
2013. jún. 7. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!