A ryanairnél vettem repjegyeket bankkártyával és a tranzakció sikeres volt, levonták a pénzt, kifizettem, de a kártyámat utána ellopták és letiltattam, azaz nem él és ez okozhat a számjegyek megadásánál problémát az online check-in-nél?
99%, hogy nem lesz gond.
Csak azt nem értem, nem lenne-e egyszerűbb a Ryanair ügyfélszolgáltatot felhívnod?
Sosem értettem, hogy bizonyos, tényleg komoly kérdéseket miért itt tesznek fel az emberek... Fogsz kapni kb. 10 össze-vissza választ, mindenki mást ír majd, és mindenki csak találgat. És akkor megnyugodsz majd, vagy kiakadsz, attól függően, hogy ismeretlen emberek itt mit írnak?
Számomra ez teljesen felfoghatatlan...
A "levonás" még csak neked SMS meg netbanki értesítés, az azt követő első banki munkanapon teljesítik gyakorlatban a Ryanair számára.
Ha pl. péntek éjszaka vetted a jegyet és vasárnap lopták el, tiltattad a kártyád akkor lehet gond, ha volt legalább egy banki munkanap a kettő között akkor nem.
De tényleg miért nem a Ryanairt hívod fel? Foglalási kóddal be is tudsz lépni megnézni, hogy Confirmed vagy-e. Bár a bankot még logikusabb lenne, ha le is tiltották, még látják a tiltás előtti aktivitást.
"Sosem értettem, hogy bizonyos, tényleg komoly kérdéseket miért itt tesznek fel az emberek... Fogsz kapni kb. 10 össze-vissza választ, mindenki mást ír majd, és mindenki csak találgat. "
1. Ez nem valami komoly kérdés, csak amolyan szokásos aggódás a semmiért.
2. Azért itt kérdi, mert a Ryanairnek csak emelt díjas telefonja van...
3. Nem fog 10 féle össze-vissza választ kapni.
Kérdező! Online utasfelvételt simán meg tudod csinálni kártyaszámmal vagy anélkül is. 3 féle módon tudod magad online checkinnél beazonosítani a ryanair rendszerében:
1, foglalási kód + kártyaszám utolsó 4 számjegye
2, foglalási kód + email + kiindulás és célállomás megadásával, vagy
3, pontos utazi dátum + email + kiindulás és célállomás megadásával
Mint látszik a háromból csak egyiknél kell a kártyaszám. De ott sem érdekes, hogy már inaktív a kártya! A ryanair nem is tárolhatja a kártyaszámot teljes egészében és már csak ezért sem tudná ellenőrizni az érvényességét utasfelvételkor valamint amúgy sincs semmi köze hozzá. Amikor megvetted érvényes volt és le tudták venni róla a pénzt, hiszen különben nem kaptál volna foglalási kódot. Az, hogy utána mit csináltál a kártyával ahhoz a ryanairnek aztán semmi köze.
Igy van, csak azért kell a 4 szám, hogy ha bárki beírja a foglalási kódot akkor még ne férjen hozzá a foglaláshoz. De nem kötelező a kártya szám utolsó 4 jegye, mint fentebb írtam más azonosítási módszerek is vannak. Ezeknek csak annyi a lényege, hogy az adott utas foglalásához más ne férhessen hozzá.
Az meg, hogy volt e munkanap a vásárlás után az teljesen lényegtelen. A kártyás vásárlás azonnali fizetés lényegében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!