Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Fapados légitársaságok miért...

Fapados légitársaságok miért csinálják ezt a csomagokkal és az check-innel? (Ennyire máshogy mint korábban?)

Figyelt kérdés

Elnézést a hosszú szövegért, rövidebben nem tudom leírni.

10-15 éve evidens volt, hogy a Wizzair, Ryanair centire pontosan mérte a kabinpoggyász méretét. És kőkeményen rászámolták a pótdíjat, ha kicsit is nagyobb volt mint a megengedett.

Ami jogos is egyébként.

Ma abszolút nem mérik és nem csak az én tapasztalatom, mindenhol ezt hallom meg sok helyen olvastam.

Csak ami nagyon kirívóan nagyobb azt mérik le és pótdíjazzák.

Pedig ugyebár ők ebből élnek.

Miért változott?

A másik a check-in.

Online meg lehet csinálni, a személyes check-inért fizetni kell. Oké.

Az évek során "nehezítették", rövidültek a határidők, hogy hány nappal előre lehet, hátha többen fizetnek.

Aztán pár éve a Wizzair kijött olyan csomagajánlatokkal, hogy már ingyenes a reptéri check-in is, meg sok nappal előtte lehet online.

Sőt már x nappal előre automatikusan becsekkoltatja az utast ha olyan csomagajánlatot választ a repjegyhez.

Tehát véletlenül se felejthesse el az utas.

Mintha teljesen megváltozott volna a hozzáállásuk, politikájuk ebben a két kérdésben.

Lehet más dolgokban is, én ezt a kettőt vettem észre.

tegnapelőtt 12:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazan ertem a felveteseid. Ami a csomag meretenek ellenorzeset illeti, en pont ellenkezoleg latom. Szerintem, sokkal szigorubban nezik, mint 10-15 evvel ezelott, es az ingyenesen felvihato csomagok mereten is szigoritott az utobbi evekben tobb fapados is. Emlekszem 2010-2012 kornyeken meg fel lehetett vinni egy kis gurulos borondot ingyenesen.

Ami a check-in-t illeti, a csomagajanlatok mindig fizetosek, tehat ha valaki korabban akar becsekkolni, mint 24 ora, akkor mindenkeppen fizetnie kell (ulohelyert, csomagajanlatert, tok mindegy). Es itt s tortent szigoritas, mert Wizz-nel is anno 1 hettel elotte be lehetett csekkolni, aztan levittek 48 orara, most meg mar 24. A szetultetes sem volt jellemzo a kezdetekben.

tegnapelőtt 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rövidek a fordulóidők, ha megcsúsznak a beszállással, akkor sokkal többet bukhatnak, mint amennyi befolyna a pótdíjakból.
tegnapelőtt 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Látok egy kis ésszerűséget ebben, a csomagméret lényege az, hogy beférjen az ülés alá. A puha hátizsákot, ilyesmit nem nézik olyan szigorúan,azt összenyomva mindenképpen be lehet erőltetni a kemény bőröndöket viszont nem, azokat jobban ellenőrzik.

A chek-int nem tudom, mindig on-line csináltam

tegnapelőtt 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:

A Ryanair idém megszünteti a reptéri utasfelvételt, a check-in pultokat is meg fogják szüntetni.

Ma már annyi rutinos utazó van aki alkalmazkodott a mérethatárokhoz, hogy eleve nem jól láthatóan túlméretes kabinbőrönddel érkezik, meg a földi személyzet is rutinosabb ma már, csak a nyilvánvalóakat b*sztatják, ráadásul ma már a kisbőröndhöz eleve priority kell, ami régen nem így volt.

Meg az is igaz, amit a #2-es ír

tegnap 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!