Van összefüggés a között, hogy a fidesz kormány megvette a Liszt Ferenc repteret és, hogy a WizzAir átköltöztette a debreceni bázisát és az ottani gépét Budapestre?
Azért ennyire nem okosak xd.
A WizzAir is utálja most a kormányt a különadó miatt, és a kormány is utálja a WizzAir-t mert ki akarja kerülni a különadókat.
Ha egy légitársaságot politikai alapon próbálsz meg üzemeltetni akkor az lesz vele, mint ami a Malévvel történt.
Biztos vagyok benne, hogy ennek semmi köze hozzá. Sokkal valószínűbb, hogy a Wizz repülőgéphiánnyal küzd és próbál a legjövedelmezőbb útvonalakra fókuszálni.
#3 nyilván hatással vannak rá, de kétlem, hogy itt bármilyen szerepet játszott volna:
A Wizznek (a FR24 alapján) 223 darab repülője van, ebből kb 45 nem repül a GTF hajtóművek miatt (forrás: [link] Ha jól olvasom, Debrecenben 1 db repülőjük volt. Most azt az egy darabot vagy azért költöztetik át Budapestre, hogy benyaljanak a kormánynak, vagy azért, mert a flotta 20%-a nem elérhető a szezon legfontosabb részén.
Ha Debrecen lecserélte volna a Fideszes városvezetést ellenzékire, akkor még (nagyon) talán bele lehetne ilyet képzelni, de még ez sem történt meg.
Megértem, ha a debreceni lokálpatriótáknak ez fáj (nekem is fájna, ha az lennék), de én itt nem látok politikai okot.
A debreceni reptér csak azért működik, mert a kormány keményen dotálja. (segitek, a vidéki parasztok sosem utaznak, főleg nem repülővel). Ilyen ez az ország.
A választások után a kormány nem tol bele több zsét. A wizzair pedig teszi amit tennie kell.
Budapestre helyezi át az adott gépet. De ez nem akkora baj, helyette nyitott 4 új útvonalat.
(Ui. ettől még orbán alkalmatlan barom, és börtönben lenne a helye)
A Debrecen Airport létjogosultságát mi sem igazolja jobban, hogy a Covid előtt (2019) több mint 600 ezer utasa volt, és 3 db. bázisgépe volt a WIZZ-nek Debrecenbe rendszeresítve.
A Covid után jött az újraindítás, ami nem sikerült rosszul!
Csak: a kirobbant háború miatt le kellett állítani a moszkvai és a kijevi desztinációt is. Közben az állam "bevásárolta" magát a reptérbe... Ráadásul - ugyancsak a háború miatt - leállt az egyébkén rendkívül jó töltöttségű tel-avivi desztináció is...
Régebben szó volt arról, hogy új terminál, új futópálya, 4-es villamos a reptérre, tram-train egészen Nagyváradig...
Nos, hála a magyar kormánynak ez mind csak álom marad, az ez-évi 300 ezres forgalom jövőre "tervszerűen" csökkenni fog, és "sikeresen" megjelenik az Orbán kormány rohasztó eredménye: végképp hazavágják az egyetlen működő vidéki repteret (is)!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!