Hogy lehet a jogot hatékonyan megtanulni?
Erre most jöttél rá? És jól értem, hogy csak a pénzért választottad ezt a szakot? Hát akkor jó nagyot fogsz csalódni.
Semmilyen hatalmas pénzek nem fognak jönni, hacsak nem rendelkezel olyan kapcsolatokkal.
Ennyi információ alapján miy kéne mondanunk? Le se írtad hogy melyik jogi karrók van szó, ami nem mindegy. Mi a motivációd tulajdonképpen?
Utána se néztél rendesen a leírtak alapján a szakma kilátásainak. Arra a gazdag ügyvéd ismerősre, és a barátaid véleménye alapján sikerült elhinned, hogy hatalmas összegehet fogsz keresni vele?
Te hány éves vagy, ne haragudj?
Nem így működik a világ, ez a szakma pedig főleg nem.
Mi az, hogy tanuld meg? Az emelt törit hogy tanultad meg?
És erre nem most kellene gondolni, hanem azelőtt mielőtt jelentkeztél volna jogra.
Ilyen hozzáállással és motivációval elég hamar ki fogsz hullani.
Leulsz es tanulsz, nincs mas. Az, hogy ez mennyire megy, az szerintem nagyreszt adottsag kerdese. Volt egy szaktarsam, es oldalakat vissza tudott mondani 1 olvasas utan, nem vicc. En meg kinlodtam ha szorol szora vissza kellett mondanom valamit.
Egy szintig persze fejlesztheto.
Szia! Először is.. lesz elég türelmed, hogy véghez vidd? A jogi egyetem 5 év, utána is még ügyvédsegédként kell dolgozni évekig + szakosodni. Ez kb 10 év összesen (amivel lehet keveset is mondtam). Sok pénzt pedig főként akkor tudsz keresni vele (már ha itt milliós tételekre gondolsz) ha már van magán praxisod stb.. ez az orvosdoktoroknál is így működik sajnos és a jogász doktoroknál is.
Lesz elég motivációd ezzel a hozzáállással? Mármint, ha el is sajátítasz szuper tanulási módszereket benne van a pakliban, hogy így is lesznek bukások a vizsgákon (ez még azoknál is játszik, akiknek minden álmuk, hogy jogászok legyenek, hiszen ez egy nagyon száraz, nehéz egyetemi szak, később hivatás) lesz kitartásod hozzá azok után is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!