Hogy lehet a nulláról egyedül megtanulni oroszul? Milyen könyvek, tanulási programok hatékonyak?
Én tanárral tanultam általános iskolában 4 évig, mégsem tudok szinte semmit :)
Lomb Kató 16 nyelven beszélő néhai tolmács szerint minden nyelvet meg lehet tanulni egyénileg is, csak elkötelezettség és szorgalom kérdése. Ő pont az orosszal kezdte. Szerinte az orosz nyelv a kezdetén nehéz, egy szint fölött viszont könnyen megy, ellentétben az angollal, ahol ez fordítva van.
Lomb Kató idején itt voltak az oroszok, le is írja a könyvében, hogy minden lehetőséget megragadott, hogy társaloghasson velük.
Mi nem ezt az időt éljük, viszont itt van az internet, amivel kb. bármilyen nyelvet meg lehet egyedül tanulni.
Mégis azt mondom, hogy kell hozzá tanár vagy anyanyelvi beszélő, aki segít, mert sok olyan buktatója van ennek a nyelvnek, ami nem nyilvánvaló, és adott esetben nincs benne a nyelvtankönyvben sem.
Nem tudom, a japán mennyire nehéz, de az előbb te is csak azt írtad, hogy az írását tanultad meg. Ahhoz, hogy össze tudd őket hasonkítani,
magas szinten kéne ismerned mindkét nyelvet.
Egyébként nem állítom, hogy nehezebb lenne az orosznál, de amit a koreairól tudok, az alapján az a nehezebb, és nem a hangül miatt. És mindezt úgy, hogy az oroaz sem könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!