Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Kesve erkezett a wizzaires...

Kesve erkezett a wizzaires gepem. Hogy tudok karteritest inditani?

Figyelt kérdés

júl. 16. 09:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Én is arra gondoltam, amit a 20. ír.

Te egyébként tudod, hogy pontosan miért is késtetek? Mi volt ez a "technikai ok"?

júl. 19. 14:13
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Technikai ok, mint vis maior? Jo fejek. Kb mintha pincerkent leontenelek egy tanyer levessel, aztan nem hoznek neked ujat, mert hat vis maior....
júl. 19. 14:15
 23/30 anonim ***** válasza:

Az ok amire fizetnek a műszaki meghibásodás, ha önként bevallják, vagy tudod bizonyítani. Ez utóbbi nyilván kizárt. Tehát ahogy korábban írtam, vis maior esetén nincs kártérítési kötelezettségük, csak akkor, ha az elharítás rajtuk múlhatott volna. Időjárás, sztrájk, zavargások, terrorcselekmény esetén a törvény nem kötelezi őket.

Nekem már volt több ilyen esetem is amerikai viszonylatban, például már majdnem elindult a boarding, amikor a sorban elkezdtek csipogni a telefonok, mindenki aki a Lufthansánál vette a jegyét az azonnal látta, hogy törölték a jaratot, aki a kiwin meg egyéb közvetítőkön keresztül foglalt az persze semmit nem kapott. Kis idő után bemondták a pultnál, hogy műszaki meghibásodás miatt törölték a járatot. Csekély dulakodás után akik a pulthoz jutottak, és tudtak angolul, kaptak egy cetlit, hogy ezen az amerikai számon lehet átfoglalni a következő járatra. Termeszetesen a szám azonnal foglaltat jelzett, a megoldás a német Lufthansa szám volt, azonnal át tudtam foglalni a másnapi járatra. A többségnek csak a 2 vagy 3 nappal későbbi járatra sikerült. Természetesen aki nem dallasi lakos volt, az kapott oda-vissza transzfert, viszonylag jó szállodát, vacsorát, reggelit.

Hazaérve megbíztam az egyik ezzel fogkalkozó céget, hogy intézze a kártérítést. Tudtam, hogy jogosult vagyok mert ők maguk jelentették be a boardingnál, hogy műszaki meghibásodás és az orrunk előtt hagyta el a gépet a személyzet.

A lényeg, hogy a 600 euróból 150-et levettek sikerdíjként, és kb. 1 év múlva érkezett meg a pénz a számlámra.

júl. 19. 16:49
 24/30 A kérdező kommentje:

Komoly sztori, raadasul csak egy ev mulva erkezett meg a penz.

Amit nem ertek hogy pl haverom egy masik jaraton utazott es neki utalta a wizzair a karteritest minden sallang nelkul, 10 nap mulva!

júl. 19. 22:29
 25/30 anonim ***** válasza:

Nyilván nem tudták vis maiorra fogni.

Ezekkel nem lehet csak úgy okosba umbuldázni, a legiközlekedést befolyásoló eseményeket elég alaposan dokumentálják

júl. 20. 10:08
 26/30 anonim ***** válasza:

19-es "Az üzemeltető légifuvarozó nem köteles kártérítést fizetni a 7. cikk szerint, ha bizonyítani tudja, hogy ..."

Mit bizonyítottak neked?

júl. 21. 14:58
 27/30 anonim ***** válasza:
Nem feléd kell bizonyítania. Ha az esemény az a légiközlekedési felügyeleti szerveknél dokumentáltan vis maior, akkor nyugodtan mondhatja neked, hogy el vagy utasítva. Neked ez nem tetszik. Erre ő azt mondja, hogy akkor tereld jogi útra. A többség nem tereli. Ha valaki megis, akkor rámutatnak a légügyi hatóságok dokumentációjára és máris bizonyított az ügy. Tehát ha tényleg olvasod, hogy havazás, villámlás miatt le volt zárva az egyik érintett reptér vagy légtér szakasz, vagy sztrájkoltak a stewiek akkor felesleges pattogni, úgysem kapsz semmit. Figyeld a híreket. Ki van ez találva
júl. 21. 15:29
 28/30 A kérdező kommentje:

na szoval felszalltunk a gepre, es a pilota mintha valami szemelyzetiproblemat mondott volna. utana az emailben mar technikai problema volt.

Koszonom mindenkinek, jogi utra terelem.

júl. 21. 16:04
 29/30 anonim ***** válasza:
Van ilyen, hogy elsőre mindenkit megpróbálnak elijeszteni, aki meg marad, azt csendben kifizetik. Remélem sikerrel jársz!
júl. 25. 00:28
 30/30 A kérdező kommentje:
29. koszonom! mar intezem.
júl. 30. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!