Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha Barcelonából indulva...

Ha Barcelonából indulva átrepülök Los Angelesbe, akkor hány óra lesz, amikor megérkezek?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy egyszerű, de már saját magamnak annyira túlbonyolítottam, hogy teljesen belekuszáltam magam. Éjfél előtt fél órával indulna a gépem, tegyük fel, hogy az út 14 óra és 30 perc nagyjából, viszont Los Angelesben 9 órás eltolódás van, vagyis ott 9 órával kevesebb az idő, mint Barcelonában. Ezeket figyelembe véve, akkor hány óra is lesz, amikor megérkezek?!

A válaszokat előre is köszönöm, ugyanis lassan már azt is bebeszélem magamnak, hogy 2+2 az 5... Úgyhogy tényleg hálás vagyok, ha valaki végre megmondaná, mert minden kín alól feloldozna. Köszönöm!

jún. 23. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a problémát, hozzáadod az utazási időhöz és kivonod az eltolódást. Egyébként a repjegyeken a helyi időt szokták feltüntetni, lehet az kavart be.
jún. 23. 23:34
 2/7 A kérdező kommentje:
HÁLÁS KÖSZÖNET! Én is így gondoltam, de túlmatekoztam magam és a végére már az jött ki, hogy Mátyás király, úgyhogy hálám üldözzön!
jún. 23. 23:36
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Hali, amúgy egészen egyszerű! Egyszer még jól jöhet ha földrajzból érettségiznél, vagy a repjegyen nem lenne feltüntetve.

Levezetem gyorsan neked:

Barcelonából 23:00-kor indulsz

menetidő 14ó30p

eltolódás 9 óra, nyugatra megyünk ezért oolyan mintha “visszafele mennénk az időben” ——> kivonjuk azt a 9 órát majd.

Ha Barcelonából 14óra és 30percet utazunk Los Angelesig, akkor másnap 13:30-ra érnénk oda, ha nem lenne semmiféle eltolódás. De mivel van, és nyugat fele utaztunk, kivonjuk a 13:30-ból a 9 órát ——> 4ó 30p vagyis hajnal fél 5 lesz Los Angelesben!

Jó utat ;)

jún. 24. 00:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok, most látom hogy 23:30 az indulás :o

ebben az esetben akkor nem 04:30-ra, hanem 05:00-ra érkezel meg!

jún. 24. 00:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát az érettségin már túl vagyok 2 éve és nincs az az isten hogy ,,újra csináljam". Még mielőtt kiírtam volna ezt a kérdést előtte én is így számoltam ki csak elkezdtem bonyolítani és teljesen elbizonytalanítottam magam, de köszönöm a válaszod és a magyarázatot!
jún. 24. 02:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez is segíthet az időeltolódással számolni:

[link]

jún. 25. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ryanair már vásárlás előtt is belekalkulálja.

jún. 25. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!