Ha Barcelonából indulva átrepülök Los Angelesbe, akkor hány óra lesz, amikor megérkezek?
Lehet, hogy egyszerű, de már saját magamnak annyira túlbonyolítottam, hogy teljesen belekuszáltam magam. Éjfél előtt fél órával indulna a gépem, tegyük fel, hogy az út 14 óra és 30 perc nagyjából, viszont Los Angelesben 9 órás eltolódás van, vagyis ott 9 órával kevesebb az idő, mint Barcelonában. Ezeket figyelembe véve, akkor hány óra is lesz, amikor megérkezek?!
A válaszokat előre is köszönöm, ugyanis lassan már azt is bebeszélem magamnak, hogy 2+2 az 5... Úgyhogy tényleg hálás vagyok, ha valaki végre megmondaná, mert minden kín alól feloldozna. Köszönöm!
Hali, amúgy egészen egyszerű! Egyszer még jól jöhet ha földrajzból érettségiznél, vagy a repjegyen nem lenne feltüntetve.
Levezetem gyorsan neked:
Barcelonából 23:00-kor indulsz
menetidő 14ó30p
eltolódás 9 óra, nyugatra megyünk ezért oolyan mintha “visszafele mennénk az időben” ——> kivonjuk azt a 9 órát majd.
Ha Barcelonából 14óra és 30percet utazunk Los Angelesig, akkor másnap 13:30-ra érnénk oda, ha nem lenne semmiféle eltolódás. De mivel van, és nyugat fele utaztunk, kivonjuk a 13:30-ból a 9 órát ——> 4ó 30p vagyis hajnal fél 5 lesz Los Angelesben!
Jó utat ;)
előző vagyok, most látom hogy 23:30 az indulás :o
ebben az esetben akkor nem 04:30-ra, hanem 05:00-ra érkezel meg!
Ez is segíthet az időeltolódással számolni:
Ryanair már vásárlás előtt is belekalkulálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!