Más is retteg a repüléstől? Annyira hogy mondogatja hogy le fog zuhanni és ezen szorong utazás előtt már hetekkel de végül minden gond nélkül megérkezik?
Az ember sok mindentől tud rettegni.
Lehet rettegni magasságtól, pókoktól, kígyótól, kutyától és nincs vége a történetnek.
Azaz ki ettől, ki attól fél..
Ha a világ másik végén repülőbaleset történik, azt is megírják, emiatt sok repölőbalesetről hallani/olvasni. Utaskm-ben mérve messze a legbiztonságosabb.
Számomra a busz kellemetlenebb, mint a repülő. Kb. 3xx-szer repültem, 2x éreztem magam rosszul.
Voltam pszichológusnál is de egyelőre nem tudtam ezt legyőzni.
És ami aggasztóbb ha baj van akkor egy zuhanást senki nem el túl. Ellenben egy busz vagy autóbalesetet van esély túlélno
8!
Amit írtál, az csak az egyik része nálam.
A másik, ami frusztrál ezzel kapcsolatban, hogy mondjuk egy buszbalesetnél vagy autóbalesetnél jön egy hirtelen csattanás, lehet észre sem veszed, hogy belétek fog szállni egy másik jármű vagy egy ti szálltok bele valamibe, és már végetek is van. De egy repülő azért zuhan egy jó ideig, és én abba az érzésbe utálok belegondolni, hogy tudom, hogy meg fogok halni, de semmit nem tudok tenni, csak pánikba esni vagy sztoikus nyugalommal elfogadni...
Szóval én sem vagyok szinte soha igazán nyugodt repüléskor, de eddig sikerülni szokott tűrhető szint alatt tartani a rettegést.
(Szerencsére, mert imádok utazni, nyaralni, főleg trópusi helyeken, odáig meg nem keveset kell utazni 🙂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!