Hogyan lehetséges az úgynevezett "túlfoglalás"?
"Ezt a kockázatot mindenki vállalja aki repülővel utazik."
"És akkor mik a lehetőségek? Pert indítani?"
Nem értem mire gondolsz...? Elfogadtad, vállaltad, mit akarsz még pereskedni? :D
Nem értem mit görcsölsz ezen
10 éve utazom rendszeresen havi több alkalommal, kétszer fordult elő, hogy kerestek önkéntest.
Az egyik alkalommal késő esti járat helyett másnap reggel utaztam, a másik alkalommal a délutáni helyett az estivel mentem
Mindkét alkalommal kaptam kártérítést, persze fizették a hotelt is
Ha lemaradsz a gépről nem keletkezik milliós károd, mész a következővel
Kérdező:
"És akkor mik a lehetőségek? Pert indítani?"
Az EU261-t nézd meg. Kapsz jogszabályban meghatározott kártérítést meg egyéb szolgáltatásokat. Ha ez előfordulna, akkor a légitársaságnak is el kellene mondania, hogy mire számíthatsz.
IMHO a túlfoglalást be kellene tiltani.
elég marginális probléma, hogy túlfoglalás miatt nem tudsz utazni.
Én kétszer futottam bele eddig 10 év alatt, pedig az átlagnál jóval többet utazom
Időjárás miatt azonban számtalanszor volt, hogy nem tudtunk felszállni egyáltalán. Vagy a röpcsivel volt valami gond. Ezekbol sok eset volt.
Szóval sokkal nagyobb az esélyé, hogy más okból nem tudsz elutazni.
Ha be lenne tiltva, akkor meg azért menne a sírás, mert megdrágulnának a jegyek.
Aki ezt nem tudja vállalni, az menjen busszal.
Kérdező nem nagyon tudsz semmit perelni. Amikor megveszed a jegyet akkor egy szerződést kötsz a légitársasággal. Ebben le van írva, hogy milyen feltételekkel vállalják a te eljuttatásodat a célállomásra. Az overbooking is alaposan le van szabályozva. És te erre rábólintasz előre. Nem nagyon van miért jártatni a szádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!