Japánból hogyan tudok figurákat és egyéb animés cuccokat elhozni magammal?
Nemsokára elutazom és szeretnék kint figurákat és egyéb animés cuccokat vásárolni saját magamnak (szóval nem eladási céllal) de azt olvastam hogy csak 300 euro értékben hozhatok fel a gépre vám mentesen árut.
Nem tudom, hogy mennyi időm lesz odakint vásárolni és azt sem tudom, hogy mennyi minden fog majd meg tetszeni, de mit kell csinálnom ha esetleg nagyobb értékű figurák lesznek nálam?
Hogyan tudom jelezni, hogy ezt csak saját magamnak vásároltam és büntetés nélkül visszahozni Magyarországra?
A válaszokat előre is köszönöm :)
- A VÁM nem nagy összeg, főleg, ha nem gagyi, hanem gyűjtői darabokról szól.
- Ne hozd! Add fel futárcéggel!
- Árazd át! A 100 jenest ragaszd át 10 jenes árcímkére.
Kereskedelmi MENNYISÉG van, nem érték.
Azaz, ha 300-at átléped, és kiderül, hogy 1:1 azonos figura van nálad mondjuk 50 db., na azt kereskedelminek veszik.
De ha 1 van nálad, de az 6000 jen, akkor is magáncucc. És normál VÁM-ot fizetsz.
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen nem ugyan olyan figurákat fogok venni. A csomagfeladáshoz nagyon nem értek és nem is jó a nyelvtudásom. Rendelni sem szeretek mert nem mindíg érkezett meg az amit eddig rendeltem és elveszett a pénzem, ezért arra gondoltam, hogyha úgyis kimegyek japánba pár napra, akkor ott vásárolok inkább igazi figurákat.
Azt olvastam, hogy légi utasok esetében a vámmentes értékhatár 430 Euro, de sehol nem írják, hogy mi történik amennyiben, ennél nagyobb értékben lesznek nálam dolgok. Hol és hogyan tudom kifizetni a plusz vámot ha kell, anélkül, hogy megbűntetnének? Itthon kell leszálláskor, vagy Japánban mielőtt felszállunk? Vagy fel se lehet vinni a gépre, és elkobozzák? Ezekről nem találtam információt...
Amikor hazaersz a ferihegyen odamesz a vamosokhoz elmondod mit hoztal magaddal, ok pedig elintezik a vamkezelest (miutan a feladott poggyaszod felveszed, nem a zold kapun mesz ki, hanem mellette van az "piros" kapu, ahol szepen jelentheted a vamosoknak mit hoztal es milyen ertekben.
a masik megoldas hogy szepen kisetalsz a zold kapun, mint aki nem csempeszik semmit
Akihabaraban az állomásnál van egy több emeletes figura bolt.
Tedd el a blokkot, aztán vagy megnézik erkezesnel a borondod, vagy nem. arra figyelj, hogy be másolatot vegyél. Azt már Japánban elveszik, ha felfedezik.
A #6-oshoz annyit, hogy Japánban külföldi turistaként, jogosult vagy adómentesen vásárolni (nem minden boltban van rá lehetőség) 5000 yen feletti vásárlás eseten
Ebben az esetben lezárt tasakban kapod az árut, amit lezárt állapotban kell kivinni az orszagból (a japan repteren a vámos ellenorzi, hogy az áru lezárt allapotban van-e (a bolttol automatikusan kuldi az ertesitest a japan vamhivatalnak)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!