Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Leírná nekem valaki pontosan...

Leírná nekem valaki pontosan hogyan zajlik a repülőre való felszállás menetét?

Figyelt kérdés

Liverpoolba fogok majd menni teljesen egyedül, életemben először repülök. Csekkolás online pipa, csomagom sem lesz, csak egy kis hátizsák. Ez azt jelenti, hogy egyből mehetek biztonsági ellenőrzésre, ugye?

2B terminálról indul. Azt szeretném kérdezni, hogy ha belépek a reptérre honnan kellene tudnom, hogy hová menjek a biztonsági ellenőrzésre? Ki lesz írva valahová? Gondolom több helyen is lesz majd biztonsági ellenőrzés, nyilván nem szeretnék majd rossz sorba beállni, kicsit parázok tőle.

A biztonsági ellenőrzést követően hová kell menni?

Válaszokat előre is köszönöm.

2023. aug. 1. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Igen, egyből mehetsz a biztonsági ellenőrzésre. Ki lesz írva merre van, de ha nem találod megkérdezhetsz bárkit akiről úgy látod, hogy ott dolgozik.

Az ellenőrzés után megnézed egyik monitoron a sok közül, hogy honnan indul a géped. Ha még nincs kiírva, akkor vársz amíg kiírják és akkor oda mész ahonnan indul.

2023. aug. 1. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:
64%

Az indulási szinten van biztonsagi ellenorzes. Amugy mindegy, hogy a 2A vagy a 2B-n mesz be. A biztonsagi ellenorzes utan ki lesz irva, hogy melyik kaputol indul a geped (ha koran mesz akkor az lesz kiirva, hogy mikor irjak ki a kapu szamat)

Mivel Liverpoolba mesz, lesz utlevel ellenorzes is. Van elektronikus kapus ellenorzes (a gep beszkenneli az utleveled es keszit rolad egy fotot, vagy a sima hataroros pultnal mesz at)

azutan mar csak a kapudat kell megtalalni es azutan felszallsz.

2023. aug. 1. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha az indulási szinten bemész a főkapun ( mondjuk nem tudom, van e egyáltalán mellékkapu ) akkor jobb oldalt lesz a biztonsági ellenőrzés.

Gondolom tudod, folyadékot hogy és mennyit szállíthatsz kézipoggyászban.

Azokat a zacskóban, plusz a fémtárgyakat ( óra, őv stb.) majd be rakod egy tálcára. Látni fogod hol kell, nyugi, nem téveszted el.

Itt ha átmész, utána sok helyen ki lesz írva táblákra, melyik kaputól indul a géped. Ha még nincs kiírva, akkor mivel nem ismered a repteret, nézd meg előre nagyjából melyik kapuk merre találhatóak.

Amikor kiírják, akkor elindulsz abban az irányba. Mindenhol táblák jelzik melyik kapu merre található.

2023. aug. 1. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
30%
Én a helyedben visszaolvasnék. Te vagy az ezredik unatkozó hülyegyerek, aki nem olvas, csak kérdez.
2023. aug. 1. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Én nem tudok válaszoln a kérdésedre konkrétan. Sokszor repültem már, de annyira egyértelmű minden, hogy nem is figyeltem. Minden úgy van megcsinálva, hogy egy hülye is végig tudja csinálni.
2023. aug. 1. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:
61%

A kézipoggyászodban ne legyen: 6cm-nél hosszabb kés, körömreszelő, olló és egyéb éles/hegyes tárgy. Ne legyen benne 100ml-nél nagyobb kiszerelésű krém és folyadék pl. víz, tusfürdő, dezodor, naptej, nutella és hasonlók. Nem a tartalom, hanem a kiszerelés számít.

A beszálló kártyád legyen meg kinyomtatva és a telefonodon is. Megérkezel a reptérre, felmész az indulási szintre és mindegy hogy A vagy B oldalon oda mész a biztonsági ellenőrzésre. Itt a kapunál lecsippantod a beszállókártyát. Bemész, magadhoz veszel egy szürke tálcát, belerakod a csomagodat és a zsebeidből mindent (!!!), övet telefont aprót, beszkártyát mindent. Ha vannak 100ml folyadékok a táskádban akkor azt kiveszed a táskádból és a táska mellé a tálcára rakod. Átmész a kapun (ha magas szárú cipőd van azt le kell majd venni), aztán magadhoz veszed a cuccaidat. Beljebb látsz majd nagy kijelzőket és megkeresed a járatodat és hogy melyik kaputól indul, ha még nincs kiírva akkor vársz. Ha kiírták megkeresed a kaput. És figyeled mikor kezdődik a beszállítás. A beszállításnak az indulás előtt kb 20perccel vége van. Ha egy perccel is lekésed, nem utazol!!! Ha időben kimész a reptérre akkor még bőven lesz időd kvzni cigizni vagy, amit akarsz. Minimum 2, de inkább 3órával indulás előtt érj ki a reptérre.

Jja, víz…ha van nálad üres üveg azt bent a fali kutakon megtudod tölteni. Érdemes, mert 6-800ft bent egy üveg víz.

2023. aug. 2. 12:16
 7/7 A kérdező kommentje:
A 4-es és az 5-ös válaszoló kivételével köszönöm mindenkinek az értelmes, segítő választ!
2023. aug. 2. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!