Miket kell tennem pontosan a repülőjegy vásárlástól kezdve a repülőre való felszállásig? (részletesen)
Bankkártyára mindenképp szükséged lesz előbb utóbb. Spanyolországba semmiképp ne indulj el bankkártya nélkül.
Most meg tudod azt csinálni, hogy egy ismerőst megkérsz, hogy vegye meg neked a jegyet online, te pedig oda adod a pénzt neki kp-ban.
Reptér. A nagy teremben a bejárattal szemközti pultoknál valamennyi idővel (kb. fél vagy 1 órával a repülő indulása előtt) meg fognak nyitni egy pultot, ahol annak a repülőgéptársaságnak fogod látni a logóját vagy nevét, amelyikkel utazol. Odamész a papírokkal a kezedben, a nagy bőröndöt feladod, a picit magadnál tartod. A nagyban ne legyen laptop, pénz, ilyesmi, mert lehet, hogy anélkül érkezik meg az úticélhoz :-) Elveszik a nagy bőröndöt, elmegy a futószalagon, kapsz beszállókártyát.
Ha a Liszt Ferencen leszel, emlékezetem szerint jobbra kell majd menni, ott ellenőrzik egyszer a jegyedet, lesz egy kanyargós sor. Tálcák lesznek ott. Kiveszed az összes elektronikus cuccot a táskából, magadról is leszeded őket, tálcára rakod. A kézitáskádat egy másik tálcára. Folyadék, fegyver, ilyenek nem lehetnek benne persze. Cipő a következő tálcára. A tálcák mennek majd futószalagon, átvilágítják őket, Te pedig átmész egy detektoros kapun, esetleg megtaperol egy azonos nemű egyenruhás. A túloldalt kiszeded a tálcából a cuccokat, visszapakolsz, felöltözöl.
A beszállókártyán rajta lesz, melyik kapuhoz kell menni. Megkeresed a táblákat, és elmész ahhoz a kapuhoz. Ott leülsz, vársz a többiekkel. Amikor a nagy teremben befejezik a csomagok felvételét és a beszállókártyák kiadását, odajönnek majd ahhoz a pulthoz a repülőtársaság emberei. Megnyitják a kaput. Még egyszer felmutatod az irataidat, aztán mész, amerre a többiek, vagy busszal, vagy nagyon fapados megoldás esetén gyalog kell a repülőig elmenni. Ott vársz, amíg beengednek. Aztán élvezd a repülést, mert isteni :-)
Hogy én hogy tojtam az első repülésemtől! Egyedül kellett végigcsinálnom, és folyton Apukámat hívogattam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!