Összességében nem vészes, valószínűleg semmilyen kellemetlen élményed nem lesz.
Nagyon *nagyon* ritkán belekerülhetsz egy légörvénybe, az kicsit kellemetlen, mert rázkódik a gép. De az esetek túlnyomú többségében maga az utazás olyan mintha egy buszon ülnél. Ez alól kivétel a felszállás és a leszállás, ahol egyrészt érezni, hogy jobban gyorsúl egy repülő mint egy busz, illetve emelkedés / süllyedés közben bedugulhat a füled, akkor érdemes ásítozni.
Néhányan már földet értek.
Statisztikailag - a megtett kilométerekhez képest - lényegesen kevesebb a kockázat, mint autóval.
Nem is értem, hogy miért kell a repülésen ennyit izgulni?!
Úgyis csak azok a gépek repülnek amik eddig még nem estek le onnan.
:)
Nyugi, eddig konkrétan 0 repülő maradt fenn a levegőben a történelem során, szóval nem kell félni.
Amúgy meg komolyra ferdítve az egyik legbiztonságosabb utazási forma.
Mit ertesz veszes alatt, veszelyest? Ha igen, nem veszelyes, az összes tömegközlekedesi eszköz között a repülö a legkevesbe veszelyes. Hogy mennyire kellemes? Nos egyaltalan nem. Az ülesek keskenyek, a labadnak alig van helye, hideg van. Rövid utra jo persze, de ha 6-12 orat repülsz, szörnyü kenyelmetlen.
Turbulenciak- nos az en tapasztalatom, hogy altalaban magas hegyek felett vannak turbulenciak, es a nyugati iranyban Afrika fölött a Kanari szigetek elött, itt gyakran. En rettenetesen felek, amikor jönnek ezek a turbulenciak, föleg, ha egy un. cumulus felhöbe kerül a gep, akkor elöször fölrepül hirtelen, mint egy gyors lift, aztan lezuhan, mintha egy helyböl zuhanna le kb. 100 m-t-no ekkor a halalfelelem jön ram. Beszeltem egyszer egy pilotaval, es megnyugtatott, hogy ez egyaltalan nem veszelyes, ettöl nem zuhan le egy gep.
Én nemrég repültem először, ugye oda-vissza összesen 2 repülésnek számít. Nagyon féltem a repüléstől korábban, nem véletlen nem tettem ezt már meg évekkel ezelőtt… Nem a lezuhanástól, pontosan nem tudom miért, nekem olyan ijesztő volt, hogy ott vagyok az égben fent, bezárva egy gépben.
Ez gondolom mindenkinek más, de nekem a felszállás és a leszállás volt kellemetlenebb érzés, de egyébként tűrhető. Nekem jó élmény semmiképp nem volt, de rossz sem. Nem szerettem meg a repülést, én erre úgy tekintek, hogy ha menni akarok valahova, ahova repülővel lehet utazni, akkor ezt el kell viselnem. Végig zúgott a repülő, mi 1,5 órát repültünk, tehát túl hosszú nem volt az út, de igen, nem túl sok a hely az ember lábánál sem, hosszabb útnál zavaró lehet, na meg elég unalmas.
Meg hát ugye a reptéren az a sok “macera”, főleg ha elsőnek egyedül megy az ember (en nem egyedül voltam), meg a várakozás, nekünk is hazafele késett a gépünk, meg ugye alapból hamarabb érdemes kimenni, bőröndöt is adtunk fel, így én konkrétan 5-6 órát töltöttem a reptéren.
Van olyan ember aki eleteben 1000x repül… egy kicsit sem vészes
A turista osztály egyedül a szar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!