Első repülésem lesz egy hónap múlva, tudnátok segíteni?
Megvettem online az oda-vissza jegyet és a Bécsi repülőtérről mennék.
Online elvégeztem az utasfelvételhez szükséges feladatokat, már csak a reptér visszaigazolására várok.
Csak egy háti táskát viszek magammal.
A kérdés arra irányul hogyha megcsinálom az online becsekkolást és ott megkapom a beszállókártyámat akkor ott a reptéren kell még valamit ezzel kapcsolatban intézni vagy már mehetek is tovább?
Mivel nem beszélek németül ezért kiesik a komfort zónából az hogy ott nagyobb beszélgetésekbe keveredjek bárkivel is.
Köszönöm előre is a válaszokat
#1 Úgy érted, ha a sorbanállást nem számítjuk?
Egyébként Bécsben is beszélnek angolul a biztonsági ellenőrzésnél. figyelni kell, hogy mit kérnek, hogy vegyél ki a háti táskádból. (Liquids, computer-ezt fogják ismételgetni) De láthatod az előtted lévőknél is, hogy miket kérnek tőlük. Asszem még Bécsben kivetetik a laptopot a kézipoggyászból (Pesten már nem) meg az övet, kabátot, pulcsit és esetleg ha magasszárú cipő van rajtad azt levetetik. Mindegy is, azt kell csinálni amit mondanak. A folyadékszabályt azt ismered, ugye? Schwecháton sok magyar is dolgozik, velem sokszor előfordul, hogy magyarra váltanak amikor meglátják az útlevelem vagy a boarding passt.
Tehát úgy van ahogy az előttem szóló mondta, ha majd egy hónap múlva online becsekkolsz és nem lesz feladott csomagod (checked-in baggage), akkor reptérre érkezés után mehetsz egyből a biztonsági ellenőrzésre majd onnan a kapudhoz.
Melyik légitársasággal mész?
3# Igen, Pesten könnyebb lett volna, de nem indult onnan oda közvetlen járat és nekem Bécs is közelebb van mivel Soproni vagyok.
Többieknek meg köszönöm a válaszokat!
#8 Ezért kérdeztem, hogy az #1 hogy értette a "sorbanállas nélkül"-t. Nyilván úgy, hogy ha a 15-45 perces (vagy k*va hosszú) várakozast nem számítjuk. Kicsit pongyolán fogalmazott.
Természetesen azzal számolni kell, hogy a biztonsági ellenőrzésen nem jutsz át sorban állás nélkül, pláne nem egy perc alatt, de a 15-45 perc az esetek 99,9%-ában reális átjutási idő.
Azoknak meg akik azt kérdezik miért nem Pestről megy, érdemes föltenni a kérdést: azért mert neked Ferihegy van közel, biztos, hogy a kérdező esetében is ez a helyzet?
Mert ha valaki csupán félúton lakik Schwechat és Ferihegy között, már megéri megnézni melyik éri neg jobban. Sokszor nagyobb a járatvalaszték Bécsből és még a jegyárak is olcsóbbak mint Budapestről. Nem mindig, nem minden légitársaságnál nem minden desztinációra, de néha igen. Amiben Ferihegy verhetetlen, hogy jelentősen olcsóbban lehet parkolni. Tessék kinek-kinek számolni, aztán dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!