Csak én félek ennyire?
Szerintem igen.
Vettem repülőjegyet, 3 héttel az utazás előtt németbe. Nem fogok felszállni. Pánikolok egy hete, akkor nem gondoltam bele, hogy nem véletlen nem mentem ki közeli rokonokhoz se Angliába, akik 8 éve kint vannak és folyton hívni akarnának.
Rettegek, aludni nem tudok, tehetetlenség van a levegőben, és 10km az marha magas.
Elég egy apró probléma a gépben és már meghalt mindenki, köztük én is.
Ellazult csavar valahol amit nem látnak, beakadt abroncs, szuicid hajlam a pilótában, kilyukadó üzemanyagtartály, baromi erős turbulencia.
Hiába mondja bárki bárhol barmennyiszer, de ez a legbiztonsagosabb! Ezt nem tudom így gondolni, mivel mondjuk 10 ezerből 1el van gikszer az fix halálos, de mondjuk autóbaleset ( nyilván több van, mivel eleve több gépjármű van a világon) hiába több van, nem mindegyik halálos kimenetelű. Himalája magasságról zuhanva, vagy ami ezt kivaltja, kB baszhatja mindenki...
Én már jó párszor repültem, és lehet, hogy nem foglak tudni megnyigtatni azzal amivel most próbállak, de azért megpróbálom.
Szóval valóban ez a legbiztonságosabb utazási módszer, de az nem igaz, hogyha valami baj van a levegőben, akkor kész, meghaltál. Ezeket a gépeket úgy csinálják, hogy megnézik, hogy mi az ami elromolhat és tesznek rá valami biztosítékot, hogyha elromlik akkor se legyen baj. Sőt! A biztosítékra is szoktak valami biztosítékot rakni. Nem vélrtlen van a gépekem 2-4-6-8 motor. Ha az egyik elromlik még ott van a másik. De tegyük fel, hogy mindegyik egyszerre elromlik, ami igen valószínűtlen, de tegyük fel. A gépnek a gyorsasága akkor is megvan. Az irányítási rendszerek megvannak. Egyszerűen a gépet vissza lehet vitorlázni kb bárhova. Sőt, ha az egész gépen elmegy az áram, ami még a valószínütlennél is valószínűtlenebb, de HA elmegy, és mind a kettő-három dolog ami tárolja energiát egyszerre tönkremegy, még akkor is le tudják rakni biztonságosan a gépet a piloták egy folyóra vagy laposabb földterületre, mivel képesek a lz irányítást manuálisan ázvenni a gép felett, nem folyik ott minden elektronikusan.
Én elhiszem, hogy félsz, nekem is ijesztő volt először, de a repülőgépeket úgy készítették, hogy olyanra is gondoltak amire valszeg még te sem. 40-50 évvel ezelőtt történt balesetekből annyit tanultak, hogy mára már 5-10 évente történik VALAMI. És ez a valami is a legtöbbször apróbb meghibásodás ami miatt inkább leszálnak, mintsem bái legyen, tehát ezeknek a problémáknak nincsenek már sérültjeik, nemhogy áldozataik. Én úgy kb 40-50-szer repültem már és SEMMI nem törtênt velem.
Nem tudom, hogy ezzel sikerült-e megnyogtatnom téged, lehet nem, de én elmondtam, hogy én miért nem félek a repüléstől. Azért, mert mára már úgy csinálják ezeket, hogy mindenre gondolnak, nehogy valami baj legyen. És valóban gondoltak mindenre, mert a bajok olyan ritkák, hogy több évente fordulnak már csak elő.
Valóban, ha lepufantják, akkor valóban nincs mit csinálni. 😀
Ellenben az a gépben történő zavarokra, pl amit mondtál elektromos zavar, már azokra is van biztonsági megoldás.
Nyugodtan lepontozhatsz, de szerintem ezen a ponton már csak te beszéled be magadnak, hogy "biztos valami baj fog történni", mert konkrétan a repülés legveszélyesebb része a reptérig tartó kocsiút.
Ez csak a fejedben van, saját magadat paráztatod.
Apukám nagyon félt repülőre ülni, ő régen mindig azt szajkózta hogy ááá hogyne, inkább megy busszal, kocsival de felszállni nem fog. Azt mondta fogjam majd a kezét miközben felszállunk :D Szóval rendesen félt. Aztán ahogy felszállt a gép teljesen lenyugodott, a visszafele útnál már a felszállás előtt bealudt. :) Amikor fent vagy nem is fogod érezni. De egyébként a légiutaskísérők is ott lesznek, ők is megnyugtatnak jobban figyelnek rád ha látják hogy félsz.
A felszállás utáni harmadik percig érdekes a repülés. Számomra nem is a felszállás a legérdekesebb, hanem amikor az ablakból látom fel-leszállnina többi gépet. Olyan, mintha CGI lenne, ahogy a mozdulatlan testet húzzák végig a virtuális zsinóron.
Ha engem kérdezel, akkor ezt a háton percet kell csak átvészelned. Ma már online check-in van, szóval a reptéren se kell órákat rettegned, mire megnyitják az utat.
Sajnos jobbat nem tudok mondani, valami nyugtató esetleg.
Én azt nem értem, hogy mért vettél rep.jegyet, ha ennyire félsz tőle.
Ismertem egy nőt, aki Svédországba költözött ki (dolgozni), onnan járt haza a szüleihez, barátaihoz Mo-ra. És busszal, komppal mert ő is repülés-fóbiás volt.
Most akkor elpazaroltad a rep.jegy árát és nekiállhatsz szervezni a vonatot magadnak.
(Pont Németország olyan hely, ahová vonattal vagy autóval is könnyen el lehet utazni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!