Kanadába mennyire nehéz kijutni most?
Elgondolkoztam rajta hogy ki költöznék Kanadába de az express entry programban igen kevés a pontszámom hiába van mérnöki végzettségem angol nyelvtudással és munkatapasztalattal.
25 éves vagyok kb 3-4 millió forintot váltanék át dollárra (olyan 10 ezer dollárom legyen kb meg vagy 500 eurom). Az elég lenne kint addig még ott elhelyeszkednék?
2-es, hülyeséget beszélsz, mert jópár diplomát elfogad. A férjem mérnökinfo diplomáját simán elfogadták, gond nélkül talált munkát.
Kérdező. Nem tudsz csak úgy kiutazni és munkát keresni. Vagy végigjárod a bevándorlási eljárást, vagy otthonról kell keresned kanadai munkáltatót, aki alkalmaz, és biztosít LMIA-t és work visat. Ha kijössz turistaként, normális munkáltató nem fog veled szóbaállni.
Azóta már kint vagyok és a papírjaim javarészét is megkaptam. Ezerszer normálisabbak az emberek mint Magyarba jobb a megélhetőség is. Jelenleg csak takarítok nem a szakmámban dolgozok de a havi 3k dollár megvan túlóra nelkül. Az albim 840 dollár mindenestől és a belvárosban vagyok (1 nagy nappali 1 amerikai konyha 1 nagy szoba és 1 normális fürdőszoba szóval nem az a lyuk féleség mint pl Bp-en amiket kiadoba szoktak adni). A megélhetés kb 1 árban van az otthoni árakkal viszont sokkal könnyebb. Havi szinten 500-800 dollár megy el magamra kajával stb. Pl minél több mindent veszel annál olcsóbb.
Egyedül ami nagy cumi az a hideg mert itt aztán van hideg szóval nem nagyon sétalgatok a városba csak ha muszáj xD
Amúgy menedékjogot kértem megkérdezték miért csak annyit válaszoltam hogy szeretnék élni is nem pedig demokráciának nevezett diktatúrában élni meg éhezni és mindig stresszelni a jövőm miatt (persze ezt jobban ki kellett fejtenem a biroságon). Kb 4 nap alatt elfogadták az indokomat és annyit válaszoltak a bíróságon hogy tárt karokkal fogad Kanada. Tartózkodási engedélyemet megkaptam illetve a munkavállalóit is. A végzettségeim így ugymond elvesztek mert az állam nem ismeri el viszont itt lehetősegem lesz ugyan úgy le vizsgáni és képesitést szerezni.
Ahhoz képest mennyire felvolt fújva magyarba hogy jajj ilyen nehéz olyan nehéz meg ebbe meg abba kötnek bele semmi se igaz. Csak direkt megpróbálják elrettenteni az embereket hogy nehogy ki költözzenek az országból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!