Első alkalom lenne, hogy repülnék, tudnátok tippeket mondani?
Sziasztok.
Szeretnék elmenni egy 1 napos kirándulásra Európán belül. Nézegettem a repülő jegyeket, találtam jó áron. Eddig csak ryanair és wizzair-t néztem.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek járható út-e az alábbi.
Rómát néztem Budapesti indulással a ryanairrel. Reggel 06:15-kor indulna a repülő. Vissza viszont elég korán indulna a gép, kevés idő lenne turistáskodni. Ezért gondoltam arra, hogy oda ryanel mennék, vissza pedig wizzairrel, mert a wizznél 22:15-ös indulás lenne Budapestre.
Mia véleményetek? Járható? Vagy van valami bökkenő ezzel? Első utazásom lenne, sose utaztam még repülővel.
Köszi
Arra készülj fel, hogy életed egyik legfárasztóbb napja lesz, főleg ha több dolgot is meg akarsz nézni a városban. A legfőbb nevezetességek tényleg nincsenek szörnyen messze egymástól, gyalog bejárható a belváros.
A reptérre két órával a gép indulása előtt ki kell menni, ha budapesti vagy akkor lesz esélyed előtte aludni, ha vidékről mennél a reptérre akkor kevésbé. Ebben benne van persze az, hogy várni fogsz kb háromnegyed-egy órát a reptéren miután becheckoltál és átmentél a biztonsági ellenőrzésen, de ez már csak ilyen. A reptéren eltévedni nagyon nem lehet, ki van táblázva világosan minden. A kapuhoz menj oda, amikor kiírják hogy nyitva (Gate Open). Beszállni ekkor még nem lehet, de érdemes ott a kapunál megvárni a beszállás megkezdését, akkor biztos nem maradsz le róla.
Maga a repülés elsőre furcsa élmény, de hamar meg lehet szokni. A fel és leszállásnál olyan érzés, mint amikor hegyi szerpentinen mész kocsival/busszal és érzed hogy fel le mozog a gyomrod. Ha tudod magadról, hogy ezt nem bírod, érdemes hányáscsillapítót (pl Daedalon) vinni magaddal és bevenni időben.
Rómára visszatérve: ha csak egy napra mész, választhatsz, hogy egy-két dolgot nézel meg alaposan, vagy sok mindent kívülről. Elég sok a látnivaló, én emiatt csak hosszabb időre (legalább egy hét) mennék, ha lenne lehetőségem újra eljutni Rómába, de ízlés dolga, ha csak barangolni szeretnél a városban, arra jó lehet egy nap is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!