Ausztráliába repülök a jövőhónapban családlátogatásra. Ez lesz az első alkalom hogy repülővel utazom ezért lenne néhány kérdésem a repüléssel kapcsolatban?
Ezt jó lenne tisztázni.
Te ha jól sejtem az Etihaddal repülsz végig mert codeshare-s a jegyed. (Az Etihad CS-sel repül Budapestről.)
A kérdés, hogy hogy van kiállítva a repülőjegyed. Ha egyben, akkor átszálló utas vagy. Ha külön-külön, akkor minden hoppnál check-out, check-in szükséges. Ez pedig az első hoppnál bukna, hiszen egy órád lenne ezt elrendezni, de a check-in kapuk az indulás előtt általában 40 perccel bezárnak. (Vagyis effektíve 20 perced lenne erre.)
Szóval nem az a lényeg, hogy ki repüli az adott utat valójában, hanem, hogy van-e codeshare és a jegyedet egyben állították-e ki. A leírásod alapján akár lehet átszállós jegyed is, de akár több szakaszos jegyed is. Ez utóbbi esetben elindulni is "felesleges".
Ki vette neked ezt a jegyet? Rosszul hangzik a keves atszallasi ido, es hogy kulonbozoek a legitarsasagok, mert igy nem biztos hogy be tudjak majd csekkolni egyszerre az egeszet, ha nincs megallapodas a tarsasagok kozott. Igy Berlinben alapbol keves eselyed van elerni a gepet, hat meg ha fel kell venned a taskad es ujra becsekkolni ott is. Erre en mindenkepp megeresztenek egy telefont a Tuifly, Airberlin meg mindenki fele kezdetnek.
Ha becsekkoljak akkor meg semmi dolgod nincsen. Megkapod itthon az osszes beszallokartyat aztan az adott repteren csak koveted a "Transfer passengers" vagy "International connections" feliratokat es keresed a kapudat majd beszallsz ugyanugy.
utólag rá fogsz jönni, hogy nem igazán érte meg sz@revősködni azzal, hogy olcsóbb jegyet vettél több átszállással, ráadásul úgy, hogy valószínűleg már berlinben lekésed az abi dhabi gépet. azt nem is számolva, hogy borzasztó hosszú az út ausztráliáig, nem hiányzik majd még az a plusz 1 átszállás. oda vissza ez +4000 km repülést jelent feleslegesen.
Emirates jobb lett volna. vagy qatar, turkish, bármi ami arra felé van és átszállásnál pont útbaesik. remélem egyben vetted meg a jegyet. ez az egy órás berlin elég necces.
Utazasi iroda.. akkor mar mindent ertek. Na mindegy. Berlinben azert keszulj ra hogy valoszinuleg nem fogod elerni, mert nem lesz egy orad arra hogy a kapudat keresgeld. Mert pl. ritka hogy egy gep teljesen pontosan induljon, de ilyen 7-8 perces kesest nem fognak bemondani. Az csak igy hozzaadodik. Ritka hogy gep pontosan landoljon 4-8 perc plusz siman hozzaadodik ismet. Mar kb. 15-nel vagyunk, es akkor azt meg nem szamoltuk hogy egy repulovel nem ugy erkezel mint a 7-es busszal, hogy hopp leszallok. Hanem leszalltok, begurultok, mindenki osszeszedelodzkodik, par perc varakozas mig megkezdhetitek a kiszallast. Kiszalltok es utan egy full ismeretle helyen van kb. 35 perced keresgelni ugyhogy jo esellyel at kell menned egy ujabb biztonsagi ellenorzesen is.
Nagyon necces. De ha elered akkor en mindig veled akarok utazni mert szerencset hozol :D.
Nem értem egyesek miért írnak ha nincsenek tisztában a dolgokkal..
1 Ausztráliában van egy bizonyos utazási iroda Flight Center ahol bizony jobb árakat lehet kifogni, mint ha a légitársaság oldaláról foglalná valaki..
2. Az Ethiad nagyon jó társaság, lehet, hogy Berlinen keresztül megy, de ha jóval olcsóbb akkor nem tudom miért baj, hogy van egy plusz átszállás.
Én Februárban utaztam (Melbournebe nem Sydneybe). Megkapod az összes beszállókártyát, Budapesten. Online nem tudtam elintézni a becsekkelést, csak az első gépre, szóval ezzel nem is érdemes időt vesztegetni, a reptéren csináld meg ☺ A csomagod is megy végig. Berlin kicsit macerás, ki kell menned és nekem át kellett menni egy másik terminálra. Tehát kimész az épületből és átmész a másik terminálba (kb. 5-10 perc gyaloglás). Aztán megkeresed a kaput. Berlinben ritka hülyén működik, beállsz a sorba, ott lesz útlevél ellenőrzés, plusz átvizsgálják a kézi csomagot. Utána egyből oda kerülsz ahonnan indul a gép Abu Dhabiba. Szerintem egy óra elég, de iparkodnod kell a nagy gépeknél gyakran 45 perccel indulás előtt már elkezdődik a beszállás és ha jól emlékszem a jegyemen az volt, hogy 20 perccel indulás előtt legkésőbb ott kell lenned. Abu Dhabiban is könnyű az átszállás, rengeteg embere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!