Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ryanair kézipoggyász kérdésre...

Ryanair kézipoggyász kérdésre tapasztalt válasz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Utazás előtt állok és elbizonytalanodtam. Eredetileg másik légi társasággal utaztam volna, de a járatot törölték, így a Ryanair gépével megyek.A gond az, hogy nekik 55x40x20 a kézi pogyyász méretük, de az én bőröndöm 55x35x23. Az utazó társam azt mondta, nem baj, hogy a felső fala 3 cmel nagyobb, mert a szélessége kissebb és összeadódnak a számok. Viszont azt olvastam, hogy valami keretbe krll tenni. A bőröndöm kemény falu :(

Aki utazott már kifejezetten a Ryanair légitársaságnál, tényleg nem baj az a 3cm?

2021. dec. 10. 01:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Eredetileg Eurowingsel mentem volna, ahoz van a bőrönd.
2021. dec. 10. 01:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha bele kell rakni a keretbe és bármelyik dimenzióban meghaladja a limitet akkor fizetni kell a büntetést. Nem adódik össze semmi. Az más kérdés, hogy ritkán kell belerakni a keretbe.
2021. dec. 10. 01:44
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Gyakorlatban nem nagyon szívóznak, de csak saját felelősségre nyomd így.
2021. dec. 10. 08:19
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

3

Évek óta nem találkoztam olyannal hogy bele kellett volna rakni a börit a keretbe,az utóbbi fél évben háromszor repültem velük,mi dháromszor bele kellett rakni és volt aki fél centi miatt fizetett. Szóval a fene se tudja. Amikor nincs sok utas meg nincsenek nagy késések akkor rászánják az időt mert sok pénzt be lehet szedni így.

2021. dec. 10. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
néha kitalálják a rakd be a keretbe játékot, de ez viszonylag ritka. szerintem nem adódik össze és vonódik ki semmi, vagy belefér a keretbe vagy nem.
2021. dec. 10. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Amúgy keretbe pakoltatást én azoknál szoktam látni, akik kis kéziként egy hűtőszekrényt próbálnak felhozni, a 2 centiken szarakodás inkább ilyen 10 éve volt divat.
2021. dec. 10. 13:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy adódnak össze, a mérethatár azért van, mert be kell férnie a fej feletti rekeszekbe. Ez csak adott határig megy, pontosabban egy db nyilván elfér akkor is, ha nagyobb, csak ha a másik 100 ember is így gondolkozik, akkor már lesz meglepetés.

Ha kilóg a keretből, fizetsz. Hogy le fogják-e mérni vagy nem, az az adott emberektől függ, akik épp ellenőriznek. Sokan nem törődnek vele, de erre nem lehet alapozni, mert ha pont kifogod azt az egyet, aki meg igen, akkor megszívtad.

Amúgy kézipoggyásznak javaslom a nagy hátizsákokat, sporttáskákat. Az nem baj, ha nagyobb, mert össze lehet nyomni (amennyiben nincs degeszre tömve), egy bőrönddel ezt nyilván nem lehet megtenni.

Egy reptéri dolgozó (én is ellenőrzök)

2021. dec. 10. 15:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére probléma nélkül átengedtek.
2021. dec. 16. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!