Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Valaki segítene nekem ebben?

Valaki segítene nekem ebben?

Figyelt kérdés

Helsinki-be készülök, de sosem utaztam még repülővel, és fogalmam sincs semmiről sem...

Tehát megveszem online a repülőjegyet, azt érdemes kinyomtatnom?

A reptéren hogy találom meg a járatomat? Honnan tudom, hogy mikor kell leszállni? stb.

Köszönöm.

2020. júl. 28. 11:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Mostanában ne készülj. Nem érdemes. Kérdés, repülő van-e.

Normál körülmények között megnyitsz egy repjegyet értékesítő portált (több van). Megkeresed a számodra időben és pénzben megfelelő járatot. Érdemes alaposan nézelődni, sok lehetőség van. Az adott portál minden részletét figyelmesen olvasd el, ahogy haladsz a vásárlásban. Sok apróbetűs rész van, ami elfogadhatatlan feltételt támaszt például. Mire a végére érsz, kiderül hogy kinyomtatod / mobil appra letöltöd / a nyomtatandó formát mobilra mented.

A jegyre rá van írva, honnan hová, mikor indul. Előtte 2 órával kiérsz a repülőtérre, megkeresed a checkin pultodat, hatalmas feliratok hirdetik. Ott bemutatod a jegyet, útlevél alapján is megtalálják. Csak az számít, ami az ő gépükben van. Ott megmondják, melyik kapuhoz kell menned, átmész az ellenőrző pontokon (másfelé úgy se engednek, a tömeg áramlik, látni fogod). A belső térben rengeteg televíziós képernyőn lehet megtekinteni, mikor mi honnan indul. Várakozol a kapunál, mikor kinyitják, szólítanak (meg a tömeg megrohanja). Nem kell rohanni, a checkin-nél adott helyed van, csak oda ülhetsz. Az a gép csak oda megy, nem villamos, amiről sok helyen leszállhatsz. Ha át kel lszállnod, mész a tömeggel, az a legbiztosabb.

2020. júl. 28. 19:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Augusztus 17-e körül mennék csak. Persze van repülő erre az időpontra (legalábbis jegyet tudok venni).

2020. júl. 28. 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!