Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Van-e itt valaki rajtam...

Van-e itt valaki rajtam kívül, akinek a Ryanair törölte a járatát a koronavírus miatt, és a járatmódosítást választotta? Ingyen volt?

Figyelt kérdés
Idén augusztusban lett volna egy repülésem, most kaptam az e-mailt, hogy törölve lett, választhatok, hogy visszatérítést vagy módosítást akarok. Az utóbbit választottam. Mind a mailben, mind az oldalon le volt írva, hogy a járattörlés miatti módosításért semmit nem kell fizetni. Na most, ennek ellenére nekem a végén felszámolták mind a különbözetet mind a módosítási díjat, fizetésre kattintás után le is foglalták a hitelkártyámon. Valami hiba történt? Vagy pedig ez csak átmeneti, és majd érvénytelenítve lesz a leterhelt összeg?

2020. jún. 11. 22:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Olyan dolgot egészen biztosan nem olvashattál, hogy a különbözetet nem kell kifizetni. Azt mindíg is kellett.

A módosítás díját adott időszakra elengedik. De hogy augusztusra is így van-e, azt nem tudom.

Azért azt elárulhatnád, miért adtad meg a kártyaszámodat valami olyanra, amit nem úgy akartál megcsinálni? Mi ebben a logika?

2020. jún. 11. 23:16
 2/9 A kérdező kommentje:

1: Idézet az e-mailből:

"Tisztelt Ügyfelünk

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a koronavírus miatt a Ryanairnek törölnie kell a(z) 19aug.20 napján Edinburgh és Budapest járato(ka)t a következő időpontban: FR1017 . Kérjük, tájékoztassa erről az Önnel utazókat.

Még a mai napon értesítést küldünk utasainknak, melyben felajánljuk a jegy teljes vételárának visszatérítését, vagy ésszerű választási opcióként az átfoglalás lehetőségét (a részleteket lásd lentebb).

1. Módosítsa törölt járatát (ingyenesen)

A koronavírus okozta vészhelyzet miatt lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek arra, hogy átfoglalják törölt járatukat egy másik dátumra vagy időpontra az eredeti útvonalterven belül, vagy módosítsák egy, a hálózatunkban megtalálható másik útvonaltervre és másik dátumra a járat törlését megelőző és követő 90 napon belül. Nincs módosítási díj érvényben és nem kell megfizetni a különbözetet. Járatának ingyenes módosításához kattintson

ide."

Hogyhogy miért adtam meg? Mert eredetileg is meg kellett. És úgy gondoltam, hogy ha elküldöm, akkor jön majd az üzenet, hogy nem terhelik meg a számlát, mivelhogy ez a lemondás ingyenes.

2020. jún. 12. 00:12
 3/9 A kérdező kommentje:
Ha még esetleg fontos, jövő év augusztusára módosítottam.
2020. jún. 12. 00:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Csak akkor engedik el a járatmódosítási díjat, ha 2020 december 31 előtti időszakra foglalsz át. Én pont ma csináltam, júliusi utat foglaltam át októberre, az úticél is más és nem fizettem rá semmit.
2020. jún. 12. 17:43
 5/9 A kérdező kommentje:
4: De ezt magán az oldalon a világért sem jeleznék. Ott csak az virít, hogy járattörlés esetén ingyenes az átfoglalás, semmi foglalásbeli határidő. Tényleg egy mocskos, lehúzós bagázs, ahogy sokan mondják róluk. Náluk állítólag csak a Wizzair rosszabb.
2020. jún. 12. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Angolul ott van, magyarul nem néztem.

"From 10 June, customers who book to travel in July & August will be able to move their flights with zero change fee to travel until the 31 Dec 2020.

This flight date change will only apply to the route customers have already booked and trips must be completed before the 2020 year end."

2020. jún. 12. 18:36
 7/9 A kérdező kommentje:
6: Én a magyar felületet használtam. Ott a foglalásom kezelésénél csak az állt, hogy ingyenesen cserélhetem, mert járattörlés miatt törölték.
2020. jún. 12. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

Tényleg ne vedd bántásnak kérdező, de kicsit visszafogott egóval kellene közelítened ehhez a problémához: annyi eszed nem volt, hogy ne add ki a bankkártyád adatait, te baráti gesztusnak vetted azt, ami valójában vásárlás volt. Te tényleg elhitted, hogy 2020-ban begépeled a bankkártya adataidat csak úgy és az nem vásárlás? :)))))))))))))))))))))))))))

Tényleg a Ryanair a szemét szervezet, amely egyébként ÉRTELMESEN leírja, mit ajánl neked. Erre elkezded őket gyalázni, ahelyett, hogy a SAJÁT értelmi képességeidet mérlegelnéd, és igyekeznél csenben maradni?

Arról nem is beszélek, mert mellékszál, hogy jelenleg csak az értelmi fogyatékosok vesznek iszonyú drága jövő augusztusi jegyeket.

(és ténylegtényleg zárójeles megjegyzés: közben az idénre tele van a menetrend tényleg filléres jegyekkel.)

Na most tessék zokogni!

2020. jún. 12. 20:00
 9/9 A kérdező kommentje:
8: Ne vedd sértésnek, de te meg szerintem tapasztalatlan vagy. Például a booking-com-on szinte minden szállásfoglalásnál meg kell adnod a hitelkártyaadataidat. Még azoknál is, amik ingyen lemondhatóak, és majd csak helyben fizetsz. Többször is megtettem már, és egyszer sem vertek át, zároltak rajta összeget vagy ilyesmi. Meg mondhatnám még példának az online filmnézős oldalakat is(HBO GO, Netflix, Disney+ stb.), ahol van egy ingyenes próbaidőszak, de ahhoz is meg kell adnod a kártyaadataidat. És képzeld, nem vernek át, ha a próbaidő előtt visszamondod az előfizetést, semmit nem vonnak le. (Legfeljebb 1 centet, hogy lássák tényleg mozgásban van-e a bankszámla, amit megadtál.) Úgyhogy hiába próbálod nekem úgy beállítani, hogy akik kártyaadatokat kérnek, azok mind lehúzósak.
2020. jún. 12. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!