Ha lemondanak egy járatot, minden légitársaság visszatéríti az árát?
Még nem foglaltam, de május vége vagy június eleje körül kéne repülnöm.
Angliában tanulok és hivatalosan május közepe-fele lesz vége a félév, és majd szeptember végéig lennék Magyarországon..
Bár most távoktatásban folyik minden tovább, de inkább a nyáron repülnék, hátha lecseng addigra minden. (Mondjuk kicsit kevés rá az esély sajnos)
Persze, nyilván tudom, 2 hét karanténnal kezdek mielőtt bárki közelébe megyek, ha esetleg addigra nem cseng le ez az egész koronavírus dolog.
Ha repülök akkor jet2, wizzair vagy a Ryanair játszik.
A jet2 oldalán megtaláltam, hogy térítik a foglalást, de esetleg van valami EU-s szabályozás, hogy minden más légitársaságnak térítenie kell az utasoknak ha valami miatt törlik a járatot?
Mert ha igen, akkor már most lefoglalom a nyári utazást.
Mindegyik visszatéríti.
Viszont egymás után állnak le a légitársaságok utashiány miatt.
Nem -valószínű-, hogy tudsz foglalni.
Nem tudod hogy utazol-e, és nem tudod mivel kezdesz. Megállapíthatlan ma. És ne mis érdemes ezért ma ezzel foglalkozni. A járvány Európában a felfutó ágában van, a lecsengő ágának kezdeti időpontja és mértéke drasztikusan függ az országok hozzáállásától. Például Londonban most nagyjából Olaszországhoz hasonló a trend, miközben Anglia többi részén inkább eléggé visszafogott. A szlovákok mára megfordították, mi még követjük (vagy 24 nap késéssel) az olaszokat. Úgy 10 nap múlva sokkal több mondható.
A légitársaságok egyébként egyéni üzletpolitikát követnek. Jellemzően nem szívesen adnak vissza, inkább ingyen megengedik az átfoglalást (későbbre).
Hát igen, eléggé kérdéses a helyzet. Azért biztonság esetén lefoglalom a repjegyet Magyarországra, legfeljebb átrakatják/visszafizetik. (Jet2 elmondása szerint)
Már csak az a nagy kérdés, hogy mi lesz szeptemberben, és hogy egyáltalán visszaengednek-e Angliába, mert nem tudni milyen lesz a helyzet addigra..
Lehet teljes határzár lesz mindenhol és még járatok sem lesznek.
Viszont fontos lesz visszajutnom, mivel végzős leszek és jön a disszertáció meg minden más.. 😬
Reméljük szeptemberre csitulnak a helyzetek.
Nem tudom észrevetted-e, de ez a mostani helyzet hünapokig el fog tartani. Nyár végéig egészen biztosan nem fognak repülők röpködni. Ha összetéped azt a pénz és bedobod a Temzébe, kb annyi értelme van, mint repülőjegyet venni rajta.
Főleg... ha figyelemmel kísérnéd a híreket, a légitársaságok többsége komoly cash-flow problémával küzd és előbb fűrészeli le a repülői két szárnyát, majd darálja fel húsgombócnak, mintsem neked visszatérítsen.
Szóval nyugodtan gondolozz fordítva és csak akkor vásárolj, ha már ott áll az ablak előtt az a gép.
Ahogy most áll a helyzet vírus ügyben, én gyorsan elhúznék Angliából.
Pont ugyanúgy nem veszik komolyan mint az olaszok és a spanyolok.
#4: "Szóval nyugodtan gondolozz fordítva és csak akkor vásárolj, ha már ott áll az ablak előtt az a gép."
Akkor már nem vásárolni kell, hanem menekülni 😊 Ha a repülőgép az ablak alatt van, akkor már nagy a baj 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!