Budapest élhető?
kb mint az eg es fold kozott
11.-ben lakom, tagas, elheto, zold
9.-ben dolgozom koszfeszek, maga a ferto
A 9. melyik része különb ennyire a 11.-nél? Illetve a 11. melyik része jó ennyire?
Pont szűknek érzem a 11.-et amúgy. Koszosnak is, de az egész városra igaz.
Ami nekem nagyon negatív:
hétköznapokon reggel és délután is minimum egy-egy órát ülök a dugóban,
szinte mindenhol fizetni kell a parkolásért, de parkolóhely az alig van,
a pesti kerületek mocskosak, sok a csöves
BKV katasztrófa, mert az is tele van csövessel
minden drágább, pl. éttermek, de még a mozijegy is
Viszont rengeteg a pozitívum, sok programlehetőség van.
Az biztos, hogy megélni sokkal többe kerül itt mint vidéken. Én éltem vidéken is, de a fővárosban kb havi 200 ezerrel több megy el.
Ja, kivéve, hogy a közlekedés fos, lassú, az utcák koszosak és az aluljárókban csomó hajléktalan lebzsel.
Szóval inkább mégsem, ja az albiárak meg a pitsában fenn vannak.
Hagyjuk, elég volt az a 1,5 év, amit benn éltem, soha többé.
Leginkább úgy jellemezném, hogy érdekes keveréke a balkáni és nyugatias viszonyoknak.
Mintapélda erre, hogy bemész a Kökibe, szipi-szupi bevásárlóközpont, majd kinyílik egy ajtó, és átlépsz Kőbánya-Kispest vasútállomásra. Hirtelen szó szerint egy másik világba lépsz át, igazi putri hely.
Vagy leszállsz a vadonatúj 4-es metróról, elindulsz felfelé, és az új aluljáró kong az ürességtől, sehol egy üzlet, sehol élet, csak csövesek egymás hegyén hátán.
Vagy belváros. Bent vagy a legjobb, legdrágább éttermekben, külföldiek, irodisták társaságában. Ajtón kifelé meg úgy kell átlépni a saját ürülékében harmadik napja fetrengő hajléktalant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!