Hévíz mióta ilyen k. va drága?
Ma 1,5 órát voltam ott, vártam a buszt.
Hát az ész megáll, még egy narancs is dupla annyi, sőt a sima coop is nagyon drága náluk.
Ittam egy kiskávét, 1200 Ft.
A ruhaboltokba be sem mertem menni olyan árak vannak, de tényleg. Fürdőruhák tömkelege ilyenkor is, 20 ezerért, az a sima kínais, Balatonparton árusított.
Rendben van, hogy minden második szembejövő vagy orosz vagy német volt, meg tudtam állapítani, ismerem a nyelveket. Volt olyan kirakat, ahol csak németül voltak kiírva a dolgok.
Egy dolog megy itt jól, a fogorvos!!!!! De már abból is egymás hegyén hátán 9-et számoltam meg.
Egy farmert nem tudtam venni, mert most nem a márkásra gondolok, de a sima noname is 5-szörös áron.
5-6 éve jártam ott, akkor azért ennyire nem volt ez.
Lehet, a turistak külföldiek, de az arusok/boltosok magyarok.
Ök pedig a legjobb üzleti strategianak azt tartjak, hogy inkabb eladnak egy valamit a többszöröseert, mert tudjak, hogy minden turista teli van penzzel es sem gondolkodni, sem szamolni nem tud (nem azert veszi meg dragan, mert nem akarja vesztegetni az idejet, hogy elmenjen egy normalis sportüzletbe fürdönadragert, amit esetleg elfelejtett elpakolni). Ha pedig csödbe megy, ugy gondolja, hogy azert van, mert nem volt eleg draga. Szarmazasuktol függetlenül nem szeretik az emberek, ha felkegyelmünek nezik öket. Mindenki megerti, hogy turistahelyeken az üzletek berleti dija magasabb es, hogy nem mindenhol egesz evben megy az üzlet. Ezert toleralhato, hogy egy bizonyos mertekig magasabbak az arak. De, ha valami kinai vacakot kapok a minösegi termek aranak a többszöröseert, egeszen biztosan nem fogok többször visszamenni ugyanoda vasarolni.
En csak azt tartom elkeseritönek, hogy a turistak olyan magyarokkal erintkeznek, akik alapjan kapzsinak, baratsagtalannak es kulturalatlannak (ez alatt azt ertem, hogy idegen nyelven max. az összeget tudja, de ezt is inkabb elmutogatja) tartanak bennünket.
Mert otthon az a módi, hogy a turistahelyeken minden 4-5x drágább.
Pech és lehúzás :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!