Vonaton diákjegy mindig minden diáknak jár, vagy csak ha a a lakóhely és az iskola városa közt akarunk utazni?
A diákjegyet 18 éves korig elvileg igazolvány nélkül vásárolhatnák, hiszen addig tanköteles most már mindenki. Az más kérdés, hogy ennek ellenére igen is kell a diákigazolvány, még akkor is ha azt érvényesíteni viszont nem kell (máshogy hosszadalmasabb lenne ellenőrizni valóban jogosult-e rá az illető).
50%-os diákkedvezmény persze minden igazolvánnyal járó emberkének jár bárhonnan bárhova. A lakhely és az iskola között 90%-os kedvezmény jár a bérletekre, bár megmondom őszintén azt nem tudom jegyet lehet-e így venni. Nem vagyok benne biztos!
Nappalira járóknak mindenhova, levelezőre és távoktatásra járóknak (igen, ez általában főiskola ill. egyetem) hivatalosan csak a lakhely (igazolvánnyal kell igazolni) és az iskola közötti szakaszra jár.
Ettől függetlenül a gyökér kallerok ismerősömet a lakhely és iskola között is le akarták húzni, pedig oda érvényes a kedvezmény.
Itt találod a Start üzlettszabályzatát: [link]
Az ötödik rész(30.-ik oldal) szol a diákkedvezményről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!