Nyilvánvalóan láthatóan mozgássérültnek, vagy vaknak kell-e igazolvány a BKV-n?
Mert ingyen utazhat különben, látszik is, hogy vak, vagy béna - székkel is megy-; mi értelme lenne külön papírokat hordania magával.
Más a hallássérült, hiszen azt nem látni, akár meg is játszhatja magát egy rendesen halló ember, hogy nem hall.
10., írnál még hasonló sztorikat? Nagyon csípem az ilyeneket.
Én is vak vagyok, és azt tapasztaltam, hogy általában egész jó kedélyűek a vak emberek. Nagyon sokat tudunk poénkodni valóban a vakságunkkal.:)
Kérdező, ha az ellenőr elkéri az igazolványt, ami kedvezményes utazásra jogosít, egy szava nem lehet az embernek. Mondjuk nekem általában elég a fehér bot, ami nálam van.
23.00
Akkor hogyan olvasol itt? Van valami fordítóprogram, vagy más olvassa neked?
Én biztos nem kérném az igazolványt, ha ellenőr lennék.
2: attol hogy beszel magyarul emg lehet mas orszag allampolgara, pl Szerbia, Ukrajna, stb.
12: akkor a foellenor aki utanad jon nem dicserne meg.
A szabalyzat az, hogy aki rokkant ES ezt igazolja, az ingyen utazhat, vagyis mindket feltetelt teljesiteni kell es pont.
Persze aki mondjuk otthonfelejti az igazolvanyt, annak kellene meltanyossagbol valami dijmentes bemutatasi lehetoseget biztositani, de a dontes joga arrol hogy kinek adjuk meg a kedvezmenyt (mert ha "ranezesre" eldonthetne az ellenor hogy ki a rokkant akkor tulajdonkeppen o lenne a dontobiro - nyilvan jobban ert hozza mint egy orvosi bizottsag ugye) es az ellenorzes feladata ne legyen egy kezben.
Igen, kell igazolvány és ha kérik, fel kell mutatni...
Én is vak vagyok.
Nekem is tetszenek a vakos poénok amelyeket ide leírtatok, kivéve az a jelenség, amivel sokat találkoztam életem során: aliglátó felismer színeket, alakokat, körvonalakat és magabiztosan közlekedik.
Környezetének azt mondja, hogy "én sem látok semmit mint a másik vak, mégis mennyivel ügyesebben-jobban-határozottabban közlekedek, mert a másik ügyetlen, de én király vagyok".
Sok ilyen is van sajnos.
A vakság nem relevánsan látszik.
Pl szemideg elhalásánál vagy sérülésénél a szemnek semmi látványos baja nincs.
A fehérbotok meg, sajnos, kurrens árucikkek a tolvajok közt, sokan pont blicceléshez lopják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!