Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hányszor használható a magyar...

Hányszor használható a magyar igazolvány?

Figyelt kérdés
Egy év alatt hányszor lehet használni a magyar igazolványt? Eddig úgy volt, hogy egy évben négyszer, viszont mondják azt is, hogy most már nincs ilyen korlátozás. Az enyém pl le is járt tavaly, de senki nem szólt semmit. Most kaptam meg a negyedik pecsétet is. Nem szeretném, ha esetleg kellemetlen meglepetés érne.
2015. nov. 24. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Utazáshoz? Azt ne mond hogy neked a kártya igazolványt pecsételgetik a határon! 😂
2015. nov. 25. 02:54
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Azt mit pecsélteltek neked bele?! "Kiváló dolgozó" meg kaptál mellé még egy nagy piros 5ágú csillag pecsétet is?!
2015. nov. 25. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom nem baj ha le is járt, nem kell újat csináltatni csak valami betétlapot kell beletenni.

A többi kérdésre nem tudom a választ, én nem használom, a szüleim meg ritkán jönnek, így nekik a 4 pecsét sem gyűlik össze egy év alatt.

2015. nov. 25. 10:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Sosem értettem miért lelik az emberek örömüket abban, ha olyasmihez böfögnek sületlenségeket, amihez egyrészt nincs közük, másrészt meg nem értenek. Nem a határon pecsételgetik és az ötágú csillag is elmarad. Jegyvásárlásnál pecsételnek többnyire. Azért mondom, hogy többnyire, mert mikor távolsági busszal közlekedtem ott kérdőre vontam a dolgot, amiért meg sem nézte és flegmán azt a választ kaptam hogy ő nem tud elolvasni ilyesmit. Amikor vonatjegyet veszek, akkor ott nyomnak egy pecsétet, majd a vonaton azt is ellenőrzik a megvásárolt jeggyel együtt. Ezért is kérdeztem, hogy él még az a szabály, miszerint évi négyszer használhatom a magyar igazolványom, tekintve, hogy már nincs lejárati ideje, illetve azzal nem foglalkoznak már.

Kedves utolsó, nagyon hálás lennék, ha esetleg megkérdeznéd erről a szüleidet is, hátha tudnak segíteni. Előre is köszönöm!

2015. nov. 26. 14:33
 5/6 anonim válasza:
Igen, csak négyszer használható egy évben. Vonatjegy vásárlásnál pecsételnek, de busznál én is azt tapasztaltam, hogy ott csak megnézik. Ezért jobban megéri buszozni, ugye akkor többször használható.
2016. ápr. 5. 15:42
 6/6 anonim válasza:
Évente négy alkalommal. 18 év alatti csoport 2db kísérővel egyszer oda vissza. Kombinált utazáskor. Busz, vonat vagy buszról buszra átszálláskor nem írhatnak új bejegyzést. Átszállásos utazáskor a következőnap húszon negyedik óráig elfogatható a bejegyzés. A kitöltetlenség miatt téged is pótdíj megfizetésére kötelezhetnek. Mondván összejátszottál a jegykezelővel. Töltesd ki. A társaságok üzlet szabályzata a honlapjukon elérhető.
2017. aug. 9. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!