Nyilvánvalóan láthatóan mozgássérültnek, vagy vaknak kell-e igazolvány a BKV-n?
Mert ingyen utazhat különben, látszik is, hogy vak, vagy béna - székkel is megy-; mi értelme lenne külön papírokat hordania magával.
Más a hallássérült, hiszen azt nem látni, akár meg is játszhatja magát egy rendesen halló ember, hogy nem hall.
Én azt írtam, hogy nyilvánvalóan látható. Ami sokszor úgy is van. Látszik a szeme, nem hord napszemüveget, vagy látszik a lába-keze, hogy nem működik, deformálódott.
Ilyen alapon igazolványt is lehet szerezni, hamisítani, akármi.
Akkor mozgássérült igazolvánnyal a lábán is bemehet -sőt futhat- akárki? Vak igazolvánnyal az ellenőr szemébe röhöghet? Nem tudom.
Ez pontosan így van.
Nem láttad még, hogy a mozgássérült parkolóban kevesebb a suzuki, mint a sok milliós autó?
Ha papír van, akkor minden van. De persze, ha valaki egy hamis papírral lebukik, akkor nagyon megüti a bokáját.
A bátyám vak. De ha nincs nála a bot, senki nem mondja meg, hogy vak, mert a szemei olyanok mint bárki másnak. Nincs rajta semmi tályog, és a szeme színe sem tűnt el. Szép barna.Tőle mindig elkérik az igazolványt. Volt olyan ellenőr aki még az igazolvány felmutatása sem győzte meg, és elkezdett idióta módon hadonászni, hogy a bátyám felfigyel-e rá. Ilyenkor a bátyám tőlem kérdezi
-Hugi, ez az ember most repülni tanul, vagy fel akar pofozni? Mert érzem ahogy hadonászik..
Egyébként nem mindig érzi, csak olyan sokan eljátsszák ezt a hadonászó poént, hogy kiagyaltunk egy titkos jelet. Ha valaki hadonászik, én pont akkor megfogom a bátyám kezét. Ebből tudja, hogy valaki hadonászik előtte..
Nagyon kellemetlen lehet. Szörnyű.
Szerintem jobb lenne futni hagyni egy csomó csalót, mint egy tényleg nemlátóval ilyesmit csinálni.
ma 02:38 Vagyok..
Azért annyira nem kellemetlen mert a bátyám elég életvidám srác, és mindenből tud viccet csinálni. Szerinte túl rövid az élet, hogy mindenért panaszkodjunk. Bámulom az optimizmusát. Tudnék mesélni a sok viccekből amikor eljátssza a látó embert. Mint Richard Pryor a Vaklármában..:)
Anyut pl, rendszeresen megszívatja, amikor vele megy mondjuk buszon, nincs nála bot, és anyu próbál segíteni neki, hogy
- drágám, kicsit balra van a kapaszkodó..
bátyám kérdezi, hogy de miért mondod ezt?
- mert nem látod kicsim..
-ÚRISTEN! Én vak vagyok??? Apu tudja már????
Én mindig jókat röhögök amikor látom, hogy pár utas, hogy meglepődik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!