Mi van akkor, ha lefoglaltam egy szállást, de mégis visszamondanám?
Kértem egy szállástól árajánlatot pár napra. Vissza is írtak. Én telefonon érdeklődtem, vannak-e esetleg kedvezmények, amire a szállásadó azt válaszolta, h nincs. Kérdezte, akarom-e így is a szobát. Mondtam, h igen. Küldött egy e-mailt a foglalásról.
Utána láttam, hogy van a szálláshoz hotelkupon, ami fele annyiért hirdeti ugyanazt, amit előtte foglaltam le.
Érdeklődtem, azt mondták, hogy nyaljak sót.
Kérdésem, hogy ha így állnak hozzám, megtehetem-e, hogy nem megyek mégsem és nem is fizetek semmit.
Az árajánlatban nem írták, hogy lenne lemondási díj. Persze, utólag már dumálnak, hogy 100%-ot fizessek, ha lemondom. Ráadásul se a címem, se előleget, se semmit se kértek. Csak rögzítették a foglalást. Megtehetem, hogy tojok a fejükre és nem megye oda mégse? Utolérhetnek vajon?
Tudom, h nem leszek egyenes így, de ők sem voltak azok.
Mekkora hely? Kis panzió, vagy nagy hotel?
A szállás szabályai nincsenek leírva a weboldalán?
Ha semmilyen bankkártya adatot nem adtál meg, egyetlen pillanatot se gondolkozz. Ilyenkor képtelenség behajtani akármit is.
Ha megadtad a bankkártyádat valamilyen elektronikus foglalásban, lehet megszívtad.
De mivel annyira áttekinthetetlen amit írsz, fogalmunk nincs milyen módon foglaltál, milyen - valós - feltételekkel, így látatlanban nehéz komoly tanácsot adni.
De mondom, ha szóban, vagy valami himihumi emailen keresztül ment a dolog, és nem került ki bankkártya, esélyük nincs a behajtásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!