Ti csináltatok már ilyen kötetlen kirándulást?
9.
Miért baj, ha a sátor mellé tüzet gyújtok? Nyilván nem közvetlen mellé, de egy jól elkerített, gondosan megépített tűzhely állatriasztónak jól jön, nem? És mi a baj a sátorban tartott kajával? Amiatt fogják rámborítani a sátrat a vadak? És ha ott nem szabad, akkor hol kell? A lándzsa miért felesleges? Tisztában vagyok vele, hogy pirinyó az esély, talán hamarabb gázolnak el autóval a városban, minthogy vadak támadjanak meg, de mégis… Azzal van esélyem távol tartani magamtól a vadat, míg a kést csak már akkor használhatom, ha testközelben vagyunk, és javában marcangol . Legalábbis ez az én elgondolásom, ha kijavítasz, azt megköszönöm.
Az évszakról még nem írtam. A nyarat utálom, ha tehetem a sötét szobában vészelem át, tehát a két alkalmas évszak számomra az ősz és a tavasz. A tavasztól már letettem, mert úgy látszik a vadak is akkor mocorognak a legjobban, tehát marad az ősz, azon belül is az októbert preferálnám.
A területmegjelölést alkalmazni fogom, kösz a tippet.
A sátrak anyaga nem igazan szereti a tüzet!Amúgy megy kicsi túl spilázod ezt a vad témát,nem kell tőlük ennyire félni!Hidd el jobban be vannak azok szarva tőled mint te tőlük!Én mondjuk másabb helyeken túrázom,ahol tényleg jelen vannak,és számtani kell rájuk komolyabban,de magyarországon nem ez a jellemző!Egxébként pontosan ez a baj a sátorban tartott kajával,hogy gyakorlatilag a természetben az emberél szinte minden állatnak jobb a szaglása,ezert a kaja,főleg a hús mágnesként vonzza őket!És igen olyanról már hallottam,hopgy ezert bontották meg a sátrat!(ez sem magyarországon történt)de van ilyen!
a lándzsa több okból is felesleges:
-állandóan fogod?ha mászol valahol és kell a kezed hova teszed?
-elenyésző az esély arra hogy olyan helyzet alakuljon ki,hogy valóban szukséged legyen rá.
Azert mert te nem látod az állatokat ugyan ott vannak,de hidd el ők már régen tudnak a te jelenlétedről!Egy állat amúgy is csak végső esetben támad,ott is csak akkoör ha sarokba szoritják.Amig van lehetősége menekülni addig el fog kerülni!Amúgy meg már mondtam de a legjobb védekezés ha jelt adsz magadról...hangoskodás pisi és a többi....
Én a helyedbe tavasszal mennék erre turára,sokkal szebb a téli álomból magára találó természet mint az őszi......és mondom a vadak legyenek a legkisebb gondod!Nem hiszem hogy annyira mélyre mennél te gy az első alkalommal bármilyen erdőbe hogy valós veszély legyen!
Nem, valóban nem az erdők mélyére vágyom, azokból van itt is unásig. Remélem találok majd eldugott, hegyes-völgyes helyeket, kevés fával, de mégis jól elrejtve a humanoidok elől, ahol elremetéskedhetek pár napig.
Köszönöm, hogy segítettél, megfogadom a tanácsaidat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!