Szerintetek melyik a legszebb vidéki magyar város? Elsősorban nagyvárosokra gondolok (Sopron, Győr, Pécs, Debrecen), de a kisebb városok is érdekelnek.
Eddig szerintem Sopron volt. Nekem a nagy rivális Pécs is tetszik.
A vendégmunkások betelepülése óta viszont nagyon megromlott a közbiztonság, a közlekedési kultúra, rendszeresek a dugók és feltűnően megszaporodott az a bunkó réteg akik miatt az egész világon utálják a magyarokat. A kisebbség betelepüléséről már nem is beszélve. (Itt ilyen eddig nem volt)
Én itt élek Pécsett, de jártam pár vidéki városban, és nekem valamiért Pécs.. Mert egyszerre minden. Magyar, mediterrán, egyedi, történelmi.. :-)
Viszont, Eger fogott meg még nagyon! Gyönyörű város, tele múzeumokkal, látnivalókkal.
Debrecent is szépnek tartom, de belőle sajnos keveset láttam. Valamiféle főtéren voltam, nagy-nagy szökőkút volt, körülötte pedig kávézók. Fogsincs merre, de tetszett. Ja! És plusz pont a villamosért :D
Kedves utolsó, ezen cikk szerint is Szeged nagyon előkelő helyen áll:
Azt hiszem idén egy hosszú hétvégét megérné ott eltölteni, valóban gyönyörű város.
Szerintem Keszthely. Jó, még ráfér a csinosítgatás, de van benne minden, ami számomra széppé tesz egy várost: történelmi épületek, parkok, tópart, egyetemisták... :D
Szóval nem túl nagy, nem érzi az ember, hogy megfullad benne, de nem is kihalt, hála Hévíznek. És ismét: nyilván nem tökéletes, ahogy egyik város sem, de sok-sok előnye van. Egyébként Kőszeg és Balatonfüred is tetszik. <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!