Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mohácsi busójárásról mik a...

Mohácsi busójárásról mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

szép,érdemes messziről is elmenni megnézni?

másfél éves éves gyermek nem fél tőle,nem rémisztő neki?

2010. jan. 11. 16:29
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

Busójárás!!!!!!!!Imádom.Már alig várom,h legyen.A busók aranyosak a kicsikkel,cukrot osztogatnak meg csokit.Nekem 2 éves volt a húgom,mikor először(2 éve)voltunk ott(apu húga oda költözött Mohácsra az élettársával),úgy,hogy meghívtak minket ők.Na mind1.Szóval a hugim azt hitte,hogy kutyának vannak beöltözve:)De amúgy mi is viszonylag messziről megyünk(Bajától 15 km-re Szeged felé lakunk egy faluban,Csávolyon),de megéri.Nagyon jó,tényleg lehet élvezni.Szerintem menjetek el,mi is ott leszünk az idén.

13/l

2010. jan. 11. 17:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mohácsi nagymama vagyok. A mohácsi Busójárás évről évre

szebb, színvonalasabb.2010-től a Nemzeti örökség része.

A rendezvények a szabadban vannak. Délelőtt Népművészeti

és kirakodó vásár, Néptáncosok bemutató előadása, délután

a busók felvonulása, este máglya gyújtás. Érdekes, ilyen

az országban máshol nincs. Ez a rendezvény sorozat viszont

igen hangos, ágyúlövések / időnként nagyon hangos / kerepelők, trombita és minden eszköz ami hangot tud kiadni,és persze nagyon hangosan szól a zene /állandóan/

Másfél éves gyermekkel - hát nem tudom - attól függ milyen

a gyermek. Pl.: az én unokám nem félt mikor kicsi volt,

de 5 évesen zavarta az ágyúlövés. / most 7 éves.

Mohács, Duna menti város, ha a pici babát zavarja a zaj, vagy fél le lehet sétálni a Duna partra, különféle műhelyek pld.: álarc faragás, korongozás bemutatókat tar-

tanak. Szóval szerintem minden korosztály megtalálhatja a

neki megfelelő szórakozást. Szép napot!

2010. jan. 11. 18:59
 3/13 A kérdező kommentje:
jaj,nagyon köszönöm.el sem tudom mondani milyen jó hogy irtatok,kicsit megnyugodtam.nyáron már voltunk lent,megnéztük a busóházat,emlékműt,meg pár dolgot.akkor volt 7 hónapos,akkor nem nagyon érdekelte,mondhatni oda se nézett.idén ott leszünk,de nem akarjuk itthon hagyni,messziről együnk így pár napot maradunk.
2010. jan. 11. 19:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Hali!

Én már 6x jártam ezen a rendezvényen s csak ajánlani tudom!

2010. jan. 17. 14:27
 5/13 anonim válasza:
100%

Hát busóként nyilván elfogult vagyok a Busójárással, de szerintem akkor is az "egyszer mindenképp látni kell" kategória, pláne így, hogy nem is külföldön van hanem itthon valamint, hogy az UNESCO is felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára.

Kisgyerek...hát nem tudom. Van akinek nagyon tetszik, de előfordul a másik véglet is, de a dunaparti séta stb. ötletek amik elhangzottak tényleg jók az orvoslásra.

2010. jan. 28. 22:09
 6/13 anonim válasza:
Én születésemtõl kezdve itt, Mohácson élek. 12 éves vagyok és imádom a busójárást!!! A családom egy része sokac és én is az vagyok.. Legalábbis mások szerint. A sokac ruhák nagyon gyönyörũek, és már manapság nincs is eladó. a busók A gyerekeknek kukoricát adnak, cukrot, fánkot, és a kicsiket nem is ijesztgetik de egyáltalán! Én kiskoromban nagyon féltem tõlük! Érdemes megnézni: máglyagyújtás, felvonulás, és szinte mindent!! Nagyon nagyon sok túrista jön csak a busójárásért ide. Bár volt, aki azt mondta, hogy menjenek a francba a busójárással, mert az már unalmas és hogy a Velencei karnevál sokkal jobb meg minden... A busójárás soha az életben nem lesz unalmas!
2012. jan. 31. 13:44
 7/13 A kérdező kommentje:
voltunk,megnéztük,kicsi gyerekkel voltunk nem félt.Nagyon nagy élmény volt.pár napot voltunk sajnos szállást csak messzebb volt,igy kicsit macerásabb volt a kis gyerekkel hidegben várakozni,de megérte.ha nagyobb lesz elmegyünk még egyszer.de most időben rendezzük a szállást igy kényelmesebb a városban sétálgatni.több időt eltölteni ott.voltunk annál az idős bácsinál is akinek kiállítása van és ő készíti az álarcok egy részét.szóval tényleg megéri elmenni.
2012. jan. 31. 18:37
 8/13 anonim válasza:
Jaa. Idén is jöttök? Február 16-án kezdõdik a kisfarsang.
2012. febr. 1. 12:35
 9/13 A kérdező kommentje:
áá.már nem találunk szállást.ha lenne talán mennénk,de nincs sajnos,talán majd jövőre.
2012. febr. 1. 13:15
 10/13 anonim válasza:
káár :( .... Pedig nagyon szuper lesz az idei is!! Én minden évben ezt várom! Már minden szállást megnéztetek? Lehet, hogy tudok segíteni, majd megkérem aput, hogy kérdezze meg ha esetleg van még szállás!
2012. febr. 1. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!