Mohácsi busójárásról mik a tapasztalataitok?
szép,érdemes messziről is elmenni megnézni?
másfél éves éves gyermek nem fél tőle,nem rémisztő neki?
Busójárás!!!!!!!!Imádom.Már alig várom,h legyen.A busók aranyosak a kicsikkel,cukrot osztogatnak meg csokit.Nekem 2 éves volt a húgom,mikor először(2 éve)voltunk ott(apu húga oda költözött Mohácsra az élettársával),úgy,hogy meghívtak minket ők.Na mind1.Szóval a hugim azt hitte,hogy kutyának vannak beöltözve:)De amúgy mi is viszonylag messziről megyünk(Bajától 15 km-re Szeged felé lakunk egy faluban,Csávolyon),de megéri.Nagyon jó,tényleg lehet élvezni.Szerintem menjetek el,mi is ott leszünk az idén.
13/l
Mohácsi nagymama vagyok. A mohácsi Busójárás évről évre
szebb, színvonalasabb.2010-től a Nemzeti örökség része.
A rendezvények a szabadban vannak. Délelőtt Népművészeti
és kirakodó vásár, Néptáncosok bemutató előadása, délután
a busók felvonulása, este máglya gyújtás. Érdekes, ilyen
az országban máshol nincs. Ez a rendezvény sorozat viszont
igen hangos, ágyúlövések / időnként nagyon hangos / kerepelők, trombita és minden eszköz ami hangot tud kiadni,és persze nagyon hangosan szól a zene /állandóan/
Másfél éves gyermekkel - hát nem tudom - attól függ milyen
a gyermek. Pl.: az én unokám nem félt mikor kicsi volt,
de 5 évesen zavarta az ágyúlövés. / most 7 éves.
Mohács, Duna menti város, ha a pici babát zavarja a zaj, vagy fél le lehet sétálni a Duna partra, különféle műhelyek pld.: álarc faragás, korongozás bemutatókat tar-
tanak. Szóval szerintem minden korosztály megtalálhatja a
neki megfelelő szórakozást. Szép napot!
Hali!
Én már 6x jártam ezen a rendezvényen s csak ajánlani tudom!
Hát busóként nyilván elfogult vagyok a Busójárással, de szerintem akkor is az "egyszer mindenképp látni kell" kategória, pláne így, hogy nem is külföldön van hanem itthon valamint, hogy az UNESCO is felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára.
Kisgyerek...hát nem tudom. Van akinek nagyon tetszik, de előfordul a másik véglet is, de a dunaparti séta stb. ötletek amik elhangzottak tényleg jók az orvoslásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!