Külföldi (német/litván) személy/diák igazolvánnyal lehet utazni Volán busszal? -bővebben lenn-
Jön hozzám egy cserediák, és bejárós vagyok. Attól tartok, hogy a nem magyar igazolványaival nem tudunk majd jegyet venni se Volán buszra, sem Máv vonatra. Vagy elfogadják?
13/L
Tudtok élni az 50%-os diákkedvezménnyel.
Én onnan tudom, mert külföldön tanulok tehát külföldi diákom van. Mindjárt beteszem a törvényjavaslatot. (én személy szerint ha éppen otthon vagyok, kinyomtatott papírokkal járkálok, amely a pontos törvényt tartalmazza.)
85/2007 (IV.25) Kormányrendelet
2003.évi LXXXVII. törvény 9§-ának 4. bekezdése
AZ utazási kedvezmények igénybevételére jogosultak:
Itt szépen megkeresed a h., bekezdést [link]
"h)
az a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezo˝ személy, aki olyan alap-, közép-, illetve
felso˝fokú oktatási intézmény nappali oktatás munkarendje vagy esti oktatás munkarendje szerint
folyó oktatásban részt vevo˝ tanulója, illetve hallgatója, amely az Európai Unió tagállamában vagy
az Európai Gazdasági Térségro˝l szóló megállapodásban részes más államban, illetve olyan
államban mu˝ködik, amelynek állampolgára az Európai Közösség és tagállamai, valamint az Európai
Gazdasági Térségro˝l szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerzo˝dés
alapján a szabad mozgás és tartózkodás joga tekintetében az Európai Gazdasági Térségro˝l szóló
megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez"
MÁV-honlapon és a Volánén is megtalálod.
pl Volán: "EGT-térség + Svájc oktatási intézményei által kiadott érvényes diákigazolvány 50%-ra jogosít."
Ha még viszed is magatokkal a kinyomtatott törvényt nem fognak kötözködni! :) Jó utazást!
Bocsi azt kihagytam, hogy a diákon természetesen szerepelnie kell a következőknek.
Fényképpel legyen ellátott, a tanuló neve, az intézmény neve, székhelye, és a diákigazolvány érvényességi ideje szerepeljen rajta. De ez valószínűleg mindegyiken rajta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!