Mennyi pénzt vigyünk? Régen voltam már Magyarországon
Segítsetek kiszámolni! :)
Június végén megyünk Magyarországra három hónapra. Kislányunk másfél éves, amit lehet viszünk neki, de nyilván veszünk majd neki dolgokat. A terv a következő:
Szeretnénk menni strandra
Most lenne a keresztelő
Szeretnénk elmenni Párizsba egy hétre
Mennünk kell Kiskunfélegyházára esküvőre, az egy éjszaka, plusz a menyasszonytánc
Mennünk kell Pécsre legalább kétszer három napra
Tömegközlekedéshez két felnőtt bérlet sem ártana, mivel Mo.n nincs autónk
Gondolom taxival is megyünk majd nem kevésszer
Ott van még a három havi közös költség (azt hiszem 15000 egy hónapra)
Víz, villany, internet, tv, ez kb húsz rugó, vagy picivel több vagy kevesebb (télen ekörül volt)
Legalább 3x5000 ft-os Mobil feltöltés
Ruha, cipő, kaja, játék a picinek, stb
Köszi előre is!
-Szeretnénk menni strandra: 10000-20000 Ft
-Most lenne a keresztelő: 5000-100000 Ft
-Szeretnénk elmenni Párizsba egy hétre: 200000-1000000Ft
-Mennünk kell Kiskunfélegyházára esküvőre, az egy éjszaka, plusz a menyasszonytánc: 50000-100000 Ft szállással, ajándékkal.
Mennünk kell Pécsre legalább kétszer három napra: 20000-100000 Ft attól függ, kell-e szállást, étkezést fizetni
Tömegközlekedéshez két felnőtt bérlet sem ártana, mivel Mo.n nincs autónk: Melyik város? 20000 Ft
Gondolom taxival is megyünk majd nem kevésszer: 100000 Ft
Ott van még a három havi közös költség (azt hiszem 15000 egy hónapra)
Víz, villany, internet, tv, ez kb húsz rugó, vagy picivel több vagy kevesebb (télen ekörül volt)
Legalább 3x5000 ft-os Mobil feltöltés
Ruha, cipő, kaja, játék a picinek, stb: Mennyi ruhát hoztok neki? Kb. 50000 Ft
Ebből csak Párizs 2 embernek 2000€ nem túl luxus hotelben (mondjuk Ibis).
Nálunk úgy, h kényelmesen élünk és tehermentes a lakás elmegy 2,5 főre 280-320.000 Ft közötti összeg. High street ruházat mindenhol ugyanannyi, esküvőre és keresztelőre rokoni fokozattól függően adnék kaja pénz/fő+30-tól felfelé (kajára 10.000/főt lehet számolni).
Tömegközlekedés árait meg tudod nézni a menetrendeken. Taxi, ha többen utaztok olcsóbb sokszor, mint a BKV.
Víz, villany etc nálam alacsony rezsijű lakásnál (80nm) UPC-vel 50-60 között van + telefonszla
Most ez olyan dolog, hogy az étterem a magyar keresetekhez képest drága, de ha Spanyolból jöttök, vagy Franciából, vagy Tengerentúlról, akkor ahhoz mérten, az ottani fizetésekhez és árakhoz képest meg olcsó.Ha Romániából jöttök, annál meg jóval drágább. Anyósom erdélyi és sóher, mint az állat, itthon sose menne étteremben, de Erdélyben(Romániában) két pofára tömi a hatalmas csülköket,tálakat kolozsvári töltött káposztát,stb. mert ott jóval olcsóbb, mint itthon.
Ha itt Magyarországon nem éttermezni akartok, hanem boltba járni, otthon főzni(esetleg valami menzán, kifőzdében kajálni, ami NEM étterem, vendéglő, stb.), akkor relatíve olcsón meg lehet úszni.
Köszi a válaszokat!
Budapestre megyünk, van saját lakás, viszonylag alacsony a rezsije, otthon főznék, ha esetleg olyan lenne, hogy nem tudok, akkor rendelnénk netről is valamit egyszer-kétszer. Rokonság kimerül a szüleimben és a keresztanyámban, párom szülei nem jönnek, max még a baba keresztszüleinek a szülei jönnének, de nem biztos. Esküvőre 50-100 ezret gondoltam, amiben a vonatjegy is benne van, szállást kapunk. Párizs egy nagy kérdés, van ismerősöm ott, aki szerezne olcsóbb szállást, pár éve az ibisben voltam, metró, múzeum pass-t vennénk a reptéren, ha van még ilyen lehetőség, csak kaja meg szuvenír az, ami nagyobb tétel lenne szerintem. A taxizást szeretném elkerülni, mert nincs biztonsági gyermekülésük, és az veszélyes. Bár a férjem felvetette, hogy béreljünk autót, na hát ehhez aztán abszolút nem értek, hogy hogy megy.
Én olyan 700 rugóra gondoltam, de akkor ezek szerint az nem lesz elég...
Ha van még ötlet, jöhet, hogy hogyan ússzuk meg viszonylag normális kereteken belül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!