Ukran allampolgar vagyok, lassan kettos allampolgar leszek! Magyarorszagon szeretnek szulni, hogyan mi modon lehet a gyerkemet hazahozni Ukrajnaba?
Ezt az ukrán hatóságoktól kellene megkérdezned. Az egyszeri támogatást pedig kérdezd meg a Kincstártól. Írj mailt nekik, hogy kettős állampolgár vagy, ukrán lakcímmel, jár-e a támogatás.
Elnézést, ha személyes amit írok, remélem minden rendben lesz Ukrajnában, de lehet, hogy egy ideig sajnos nem is kell sietned vissza egy babával.
Kelengyepénz? Itt egy gyerek születése után 64.000 Ft jár viszont úgy hallottam Ukrajnában ettől JÓVAL TÖBB-et adnak!
Ezzel ösztönzik, hogy több legyen a születés. Az ismerősöm tesójáék nem akarok hülyeséget írni de minimum 10x ennyit kaptak átszámítva.
Amelyik városban szűlsz, ott kapsz papirt a babárol, azt viszi a férjed a városházára, kap születési bizonyitványt. Azzal megy a legközelebbi Konzulátusra, ott 50 000 Ft-ért kap a baba egyszeri átlépésre jogositó dokumentumot. ezzel hozhatjátok haza.
Kárpátaljai anyuka
Kárpátaljai anyuka vagyok :)
Igen, el lehet.
A kedves nyomorék gennyláda nacionalista válaszolónak üzenem, hogy remélem képtelen a szaporodásra, vagy ha nem, hát legyen az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!