Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Párommal mennénk valentinnap...

Párommal mennénk valentinnap elött wellness-ezni! Hova menjünk? Ti merre jártatok már?

Figyelt kérdés

Szeretnénk elmenni valamerre kicsit pihenni! Baja, Kecskemét, Balaton, Pest... Bács-Kiskun-hoz viszonylag közel.

Ár ne legyen túl sok... Olyanra gondoltam ahol Thai, Indiai vagy ilyesmi hangulat van...maszírozás,kényeztetés.

Várom ötleteiteket vagy konkrét linknek is örülnék! De azt is leírhatjátok, hogy ti merre voltatok és mennyibe került! Köszi

2014. jan. 20. 12:11
 1/9 anonim ***** válasza:
2%

Konkrét linket találsz ezerrel, ha beütöd a keresőbe.

Valentin nap angolszász "ünnep". A magyaroknak ahhoz semmi köze.

A kizárólag üzleti megfontolásból megkísérelt kultúracsere sok ember agyának mosásával került be a bulvárkultba.

A magyar-keresztény kultúrkörben létezik a megfelelője: Bálint nap.

Sokkal szebb szokás, s főleg nem arról szól, hogy mindenféle giccses baromságot vegyünk a szeretteinknek.

"A német püspök segítségében elsősorban a nyavalyatörősök és a lelki betegek bizakodtak, így e napon ők is ünnepeltek.

Akik ilyen betegségre hajlamosak voltak, azok szívesen viseltek a nyakukban úgynevezett bálintkeresztet, vagy frászkeresztet, amely a betegség elriasztására szolgált. Bálint napjához időjóslás is tartozott.

Azt tartották, ha hideg, száraz idő van ezen a napon, akkor jó lesz az évi termés.

Nyugat-európai, főleg angol nyelvterületen éltek olyan hiedelmek, miszerint a madarak e napon párosodnak. Ez valószínűleg kapcsolódik a nap ősi, pogány párosító jellegéhez, valamint ahhoz, hogy a madarak érkezése már a közelgő tavaszt jelzi. Magyarországon is különös kapcsolatban volt Bálint a madarakkal. Itt nálunk is azt tartották, hogy e napon választanak párt a verebek, vagy jönnek vissza a vadgalambok. Egyes területeken a madarak etetése is szokás volt."

2014. jan. 20. 12:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Mi itt voltunk:

[link]

Nagyon jó volt, csak ajánlani tudom. Mi kipróbáltuk a koreai menüsort is, amit egy külön kisteremben szolgáltak fel. A jó ár relatív. Néztem előtte kedvezményes, kuponos ajánlatokat is, de ugyanannyira jött ki, mire hozzávettük a hétvégi felárat, a több útiköltséget...stb. Mert a jobb ajánlatok vagy Sopronban, vagy Gyulán, vagy Hajdúszoboszlón lettek volna, amik nálunk kizártak voltak a távolság miatt. Mivel romantikus 7végére vágytunk, nem akartunk óriási, konferencia hotelbe sem menni.

2014. jan. 20. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Hévíz. Nem olcsó, de nagyon színvonalas. Tudtok fürdeni kint a tóban, nagyon jó a wellness részlegen a jakuzzi, szaunáik is vannak, különféle masszázs és egyéb testkezelés is igénybe vehető.

www.spaheviz.hu

2014. jan. 20. 12:25
 4/9 anonim válasza:
Szia! Mi egerszalóki shiraz hotelbe szálltunk meg tavaly. Isteni volt. Ott aztán van keleties hangulat. Nézz utána. vagy a felsőtárkányi bambarának.
2014. jan. 20. 12:26
 5/9 anonim válasza:
Gyulát javaslom, nagyon szép hely.
2014. jan. 20. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Semmit nem nyersz a kérdéssel, akárki akármit is reklámoz neked, be kell ütnöd azt a keresőbe. Nem lenne egyszerűbb, ha tenmagad is rákeresnél dolgokra?

Például keresnél valami neked szimpatikus keresőt, beállítanád a számodra jó időpontot, beállítanád, hogy mittudomén medencét akarsz, vagy zöld füvet, és válogatnál????

2014. jan. 20. 12:59
 7/9 anonim válasza:
Szia! Javaslom Csehországot azon belül Prágát. Nem fogtok csalódni, sőt még olcsóbban is kijöttök mintha itthon mentek el Wellness-re... Cseh-Slo Student Agency Busztársaság a Lehel tér melletti irodájukban egy főre szóló út ára 5000 forint, akkor kettőtöknek 20.000. Ha itthon mentek el bármerre alapból ugyanígy kidobod ezt az összeget a benzinre vagy a érthetetlenül magas belföldi utazásra MÁV, BKV, VOLÁN stb. A lealkudtuk.hu oldalon meg már lehet találni 2-3 éjszakára szóló szállást Prágában 15.000-25.000 ft-ig. Ha bármi kérdésed van szólj és segítek, én szívesebben járok ki, mint itthon bárhol. Pénzbe jobban megéri! Az étkezés kint olcsó, a ruházkodás és a cigi drága, de gondolom nem divatbemutatóra készültök!
2014. jan. 20. 17:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.... :)
2014. jan. 22. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi egyszer elmentünk Egyiptomba, Hurghadába, épp Valentin napkor.

Az volt életem első ilyen téli nyaralása, azt kell mondjam, azóta minden évben megyünk valahova, ahol jó idő van.

Röviden? Nagyon kellemes meleg volt, egészen lebarnulva jöttünk haza. A hotelbe minden nap más étterembe mentünk, mert épp 7 éttermük volt. Valentin nap volt épp, és a kínai étterem volt soron aznap este. Csuda jó volt, mindenkit meglepett a hotel, aztán én is megleptem a férjemet.

Igaz, időközben ennél sokkal jobb helyeket is találtunk, de azért az a február ott és akkor mindennél jobb volt.

2014. jan. 24. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!