Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Debrecen vagy Szeged a jobb...

Debrecen vagy Szeged a jobb város?

Figyelt kérdés
melyik a jobb, szebb város? egyetem szempontjából melyik a szinvonalasabb?
2013. nov. 23. 22:36
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
75%
Bizonyára 8-as válaszoló éltél mindkét városban minimum fél évet, ha ennyire lehordod az egyiket. Én Debrecen mellett teszem le a voksomat, de bizonyára Szeged városnak is sok előnye van. Viszont amit mindenki kifelejt a nagy érvcsatában, hogy Debrecent Pestről vonattal könnyebb megközelíteni, mint Szegedet. Szeged felé kacskaringós a sín, és ezért meghosszabodik a menetidő. Én éltem Győrben is, Pestre is szoktam járogatni. Debrecen sokkal tisztább, mint Pest, a nyugati anyagias, beszűkült emberekhez képest Debrecenben sokkal lájtibbak, nyugodtabbak az emberek, még hajnali 2-kor is lehet kint járni az utcán főként az 1-es villamos vonalán, mert egy lélek nem köt beléd (még lányként sem egyedül). Ellenben Győrben vagy Bp-en kétszer meggondolom az útvonalomat, főleg Győrben (vasútállomás/buszvég/baross út végig). És most lehet sznoboskodni, melyik városba emeltek szebb és nagyobb épületeket/hogyan "rendezték be" évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt a várost, de emberfüggő hol szeretsz jobban, nem épületfüggő...attól hogy valaki laza, még nem biztos, hogy nem agresszív/nyalifali amíg ügyet intéz aztán egy proli otthon, a látszat csal. És igen, mindenhol megfordul mindenféle ember, de nem kell jönnötök szegedi felhasználók/hallgatók lepontozni a debrecenieket. Szeged mellett van víz, az ad egyfajta hangulatot, Debrecenben viszont nekem mint dunántúlinak nagyon tetszik ez a végtelen síkság mintha egy másik orszában lennék (mert eddig nem tapasztaltam ilyet, de egy debreceni lakos, meg pont lehet, hogy gyűlöli az alföldet), a belváros valahogy hasonlít a párizsi életmódra, annak is van művészete, ha nem csinálsz semmit a nagy melegben, ellenben dunántúli városokban (pl a főváros, állandóan valaki siet valahova, mindig kell hogy legyen dolgod, itt az alföldön, mindenki a maga ütemében halad, és senki nem kérdez fel, hogy mi dolgod van neked itt).
júl. 25. 09:45
 32/32 anonim válasza:
És annak is igazat adok, hogy jellemző Deb.-re a "mi cívis város vagyunk, mi többek vagyunk bp-hez" duma, de ez sem jön ki minden esetben, ez benne van az idősebb generációban, de a fiatalok nem ilyenek Debrecenben. A másik előnye a városnak, hogy könnyen lehet munkát találni, és olyan munkát, amit el is lehet végezni, ráadásul a környező városokba, településekre is lehet menni dolgozni (pl. Hajdúszoboszló, Józsa, Hd.böszörmény, Hd.dorog, Ebes, Derecske stb.). Ahova ne menj, az Hajdúhadház, ott élnek a börtönből jött cigányok, akik a gyermektartási díjból élnek. De ezek már nagyon távol esnek még busszal is a várostól.
júl. 25. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!