Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szerintetek Magyarország szép...

Szerintetek Magyarország szép ország nyarlás szempontjából?

Figyelt kérdés
2013. nov. 13. 07:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%
Hozzáteszem nagyon sok olyan jellegű táj van, amit itthon nem kapok meg, elsősorban a magashegységekre gondolok, de ettől még itthon is vannak szép helyek, csak más jellegűek.
2013. nov. 13. 14:50
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem a kérdés alapvetően rossz. Mert kérdezheted akármiről, hogy szélsőséges legyek egy kollégiumi szoba vécéjéről, vagy egy emír fogkeféjéről is azt, hogy szép-e.

Hát izé, szép a maga módján.

De még egyszer, hogy egyértelmű legyek, szép az Alföld, és szépek a gulyák, és jó segget áztatni egy termálfürdőben.

De ha ezt levetkőzöd, a kérdés nem az, hogy szép-e, hanem hogy épp ez kell-e nekem, vagy neked. Sőt, hogyan taláod meg a Neked tetsző dolgokat...

No ilyen megkötéssel, már sokkal összetettebb válaszok adhatók, mert azt gondolom, ár/érték/látnivaló összehasonlításban töredék árban sokkal jobb dolgok vannak külföldön, csak föl kéne fedezned. Le kellene vetnetek a hályogot a szemetekről, megtanulni rendesen világot látni. Ehhez kell az alázat. Nehéz lesz. :)

2013. nov. 13. 15:12
 13/19 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem rengeteg gyönyörű rész van: Budapest, Balaton, egyéb nagyvárosok...
2013. nov. 13. 15:20
 14/19 anonim ***** válasza:

Egy link annak, aki szerint MO-on van a legtöbb termálfürdö:

Németországban jóval több van (tudom, hogy nagyobb, mint MO, de valaki azt írta, hogy a LEGTÖBB Európában)

[link]

2013. nov. 13. 17:06
 15/19 anonim ***** válasza:
44%

12:

Én járok itthon is és külföldön is, idén például a Magas-Tátránál nyaraltunk, jövőre meg a szlovén Júliai-Alpokba megyünk ez nem jelenti azt, hogy itthon már sosem megyünk túrázni, meg hogy más szempontból ne találjak szépnek egyetlen magyar tájat sem. Sőt, elég sok olyan hely van belföldön is, ahol még nem jártam, de szeretnék eljutni, vagy már jártam, de van még mit megnézni. Inkább neked lehet hályog a szemeden, mert ez a hozzáállás:

"ár/érték/látnivaló összehasonlításban töredék árban sokkal jobb dolgok vannak külföldön"

Te hogyan méred a látnivalókat, mi a célfüggvénye ennek, Van rá valami műszered? Vagy a végén kiderül, hogy neked is csak ugyanolyan szubjektív mércéd van, mint mindenki másnak?

Másrészt ugye a külföld az annyiszor nagyobb fogalom, ahányszor nagyobb a Föld többi része, mint Magyarország, innentől kezdve semmi ilyen összevetésnek nincsen értelme.

2013. nov. 13. 17:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Egyébként anno a termálfürdő turizmus anno egy nagyon rossz koncepció volt. Alapból sem volt kevés az országban, de a 2000-es években sikerült annyit építeni, amennyire már messze nem volt igény. A várt külföldiek rohama elmaradt, mert csak termálfürdő miatt nagyon kevesen mennek valahová, ahhoz annál több kell. Mi Poprádon sokkal többet kifizettünk egyik nap a fürdőért, mint itthon lett volna hasonló, mert ott annyiért volt, és előző két nap túlterveztük a túrát, kellett a pihenés. A lényeg, hogy nem amiatt mentünk oda, mert élményfürdő van ott, ami semmivel sem különb Európa többi élményfürdőjénél, hanem mert a hegyek miatt odamentünk, és ott volt a fürdő is.

Nyilván a Felvidék hegyeit nem lehet idehozni, meg irredenták vágyai sem fognak teljesülni egyik napról a másikra, viszont más tájakra, más jellegű látnivalókkal hazánkba is ide lehetne csábítani a turistákat, csak megfelelő szintű infrastruktúra, szervezettség, koncepció és marketing kellene, viszont önmagában az olyan dolgok, mint a termálfürdő, csak kiegészítőnek jók, kevés az az ember, aki csak azért menne valahová, mert ott termálfürdő van, ahhoz túl sok van belőle Európában. Viszont Szlovákiában a Magas-Tátra ugyebár így-is úgy is sokak által látogatott lenne, ellenben a Hernád-áttörés már nem biztos, ott azért nagyon sokat dob az egészen az a kiépítettség és marketing, amit Magyarországon soha semmilyen turista látványosságnál nem látni.

2013. nov. 13. 17:33
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
10, lehet, h te el vagy ájulva Magyarországtól, de hidd el, más országokban vannak sokkal nagyobb és szebb hegyek, erdők, cseppkőbarlangok, partok stb és sok sok turista gondolja úgy, h minek menjen a Bükkbe, ha mehetne a Francia Alpokba, vagy a Balaton helyett a spanyol tengerpartra? Magyarország nem akkora szám, hidd el!
2013. nov. 13. 17:52
 18/19 anonim ***** válasza:

17:

Ez kb. olyan érvelés, mint ha azt mondanád, hogy minek egyek zsemlét, ha van bagett is, vagy minek egyek csokis fagyit, ha van vanília. A középhegységeknek és a magashegységeknek egészen más jellege van, más a szép bennük, más a növényzetük, más jellegűek a túraútvonalak.

Annyiban van igazad, hogy ami Magyarországon van, olyan sokkal több helyen van, mint mondjuk ami Ausztriában van, de ez sem teljesen igaz, mert mondjuk a Mecsek és az Ardennek is középhegységek, de mégis mások a jellegzetességeik.

Egyébként például hallottam ismerőstől olyat is, hogy a skandináv ismerőseit általában azért érdekelték a mi erdőink, mert egészen más erdőművelés jellemző nálunk, mint náluk, mert oké, hogy mi nem sokszor látunk olyat, ami náluk van, de nekik meg az különleges, ami nálunk van.

Az igazság valahol aközött van, amit te mondasz, meg amit azok mondanak, akik dicsőítik a hazai tájakat. Mert valóban nem olyan különleges Magyarország, azonban kategorikusan kijelenteni, hogy nincs itt látnivaló, az ugyanolyan szűk látókörre vall, csak más előjellel. Nem csak Balatonon érdemes nyaralni, hanem nyitott szemmel kell járni az országban és a világban is.

2013. nov. 19. 13:39
 19/19 anonim ***** válasza:
Azt amúgy megjegyzem még, hogy én Balaton helyett én nem mennék a spanyol tengerpartra, de pl. Garda tóhoz igen, mert sokkal jobban szeretem az édesvizű tavakat a tengernél. De nyaralás címen punnyadni amúgy sem szeretek. Szóval sokkal relatívabb és ízlés kérdése, szemben azzal, ahogy próbálod beállítani. Ha valakinek az a jó, ha Balaton, Hortobágy, Tokaj, stb., én azt sem nézem le veled ellentétben, mert az embernek szubjektív módon kell jól érezni magát. Hogy nem látta a Francia-Alpokat? És? Te sem láttad a szép helyek nagy részét se a világban, se itthon, mert sok-sok nagyságrenddel több van belőle, mint amennyi időd és lehetőséged van rá, plusz biztosan neked is van, ahová visszajártál.
2013. nov. 19. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!