Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szerintetek Magyarország szép...

Szerintetek Magyarország szép ország nyarlás szempontjából?

Figyelt kérdés
2013. nov. 13. 07:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Igen. Az angol barátaink egekig dicsérik az országunk szépségét. Valljuk be, nem sok országot tudsz mondani, ahol annyi termálfürdő lenne mint Magyarországon. Egyébként a másik amiért a külföldi turisták szeretik Magyarországot, hogy nem "nyugatiasodott el" Ahogy mondogatják.. Ők nem azért mennek világot látni, hogy ugyanazt egyék ami otthon is van, vagy ugyanazokat lássák ami otthon is van..

Amióta én is csak nyaralni járok haza, sokkal közelebb áll a szívemhez a szülőhazám, és minden nyáron elismerem, hogy sokkal szebb ország mint Anglia. (pedig Angliában is vannak csodás helyek)

2013. nov. 13. 08:26
 2/19 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon szép!
2013. nov. 13. 10:29
 3/19 anonim ***** válasza:
53%

"Valljuk be, nem sok országot tudsz mondani, ahol annyi termálfürdő lenne mint Magyarországon"

Persze, a legtöbb országban jóval több van ennél.

Meg azért nekem a nyaralás nem termélfürdöt jelent, az a reumás vénembereknek érdekes csak.

De ettöl függetlenül vannak Magyarországon szép helyek is, de csak ott, ahol nincs "túrizmus", hanem csak a természet.

Viszont a legtöbb, aki Nyugatról jön, az azért, mert jóval olcsóbb, mint másik országok és ezért kisebb negatívumokat is elviselnek.

2013. nov. 13. 11:47
 4/19 anonim ***** válasza:
49%
Én külföldön élek és ha vki megtudja, h magyar vagyok, mindig az a reakció, h "Ooo, very nice, Budapest gyönyörű város, mindig el akartam oda menni/voltam már ott és nagyon tetszett!" Meg dolgoztam hajón és a Dunáról nézve Budapest vmi elképesztően szép, főleg naplementekor! A vidék viszont szerintem annyira nem nagy szám (mondom ezt vidékiként), a Mecsek, a Balaton és a Tisza körül van pár szép hely, aztán kifújt.
2013. nov. 13. 12:00
 5/19 anonim ***** válasza:
31%

" nyaralás nem termálfürdő jelent, az a reumás vénembereknek érdekes csak"

Buta vagy! Már bocsánat:)

2013. nov. 13. 12:02
 6/19 anonim válasza:
Elég ha körülnéztek. Szilvásvárad, Balaton és a Balaton felvidék, Eger környéke, Szeged, a Dunakanyar, a Bükk és még sokáig sorolhatnám! Ez az ország gyönyörű, csak az egzotikus utak helyett meg kéne ismerni!
2013. nov. 13. 13:10
 7/19 anonim ***** válasza:
54%

Szép ország.

És vannak más szép országok is. Ismerd meg mindkét alternatívát és dönts Te.

2013. nov. 13. 13:18
 8/19 anonim ***** válasza:

ma 11.47-nek.

Mondj nekem olyan országot ahol annyi termál fürdő lenne mint Magyarországon.

"Magyarország vízrajzának jellegzetessége a termálvizekben való gazdagsága: hévízkészlete világviszonylatban is jelentős, európai viszonylatban egyedülálló. Az ásvány- és gyógyvizek nagy része oldott ásványi anyagokat is tartalmaz, így gyógyhatású, azaz fürdő- és ivókúrára alkalmas. Jelenleg több mint ezer a 30 °C fölötti meleg vizet és jelentős részben gyógyvizet adó kutak száma. Hazánk gyógyvizei az ország szinte minden régiójában megtalálhatóak, a kutak háromnegyede az Alföldön található.

Az országban mintegy 150 meleg vizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális – többek között radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, jódos vizet tartalmazó – fürdő található. Európa egyetlen barlangfürdője Északkelet-Magyarországon a tapolcai, a Balaton közeli Hévíz pedig Európa legismertebb meleg (33 °C) gyógyvizű tava. Budapest – évtizedek óta a világ „fürdőfővárosa” – egyes fürdőit már a török időkben használták. A fővárosban két tucat fürdő és 13 gyógyfürdő van. Magyarország ásványvíztermelése 2000-ben 385 millió liter volt."

Amúgy hihetetlenül ostoba lehetsz ha azt hiszed csak a vénembereknek jó a termálvíz.. A világ legtöbb turistája pontosan a meleg vízért jönnek Magyarországra, meg a csodás tájakért..

2013. nov. 13. 13:20
 9/19 anonim ***** válasza:
Szép ország nagyon
2013. nov. 13. 13:44
 10/19 anonim ***** válasza:

4:

"A vidék viszont szerintem annyira nem nagy szám (mondom ezt vidékiként), a Mecsek, a Balaton és a Tisza körül van pár szép hely, aztán kifújt."

Mert nem ismersz elég szép helyet Magyarországon, meg a külföldi ismerőseid sem. Jártál pl. a Zempléni hegységben akár Sátoraljaújhely, akár Füzér és Hollóháza környékén? Vagy a Zselicben, Őrségben, Zalai dombvidéken, Bakonyban, Bükkben, Aggteleki karsztban, Kőszegi-hegységben, stb., stb. mind-mind vannak szép helyek. Pont a Balaton maga (a Balaton felvidéken vannak szép helyek) nem akkora nagy szám önmagában, mint amennyire értékelve van.

2013. nov. 13. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!