Szerintetek melyek a legjobb és legrosszabb kerületek a pesti oldalon?
Én a XVII. kerületben élek, és az V. kerületben dolgozom.
Reggel csúcsforgalomban is kb 40 perc alatt érek be, hazafelé kb ugyanannyi. Autóval vagy kerékpárral megyek.
Szeretek ott élni, mert Pest legtisztább levegőjű kerülete, csönd van és békesség, nyugalom, és madárcsicsergés :) Igaz, kertesházunk van. Nem kell fizetnem a parkolásért a házunk előtt, nem kell harcolnom a parkolóhelyért sem. Van a közelben egy csomó bolt, étterem, közel az M0, ha utazom, és a reptér is, ami nekem fontos, mert kéthetente repülök.
A legrosszabbak szerintem a belvárosiak, sosem bírtam azt a bűzt, zajt, koszt és tömegnyomort.
A legjobb szerintem az V., de rendkívül drága... Én a belvárost szeretem. Jó még a VI-VII-VIII-IX. kerületek körúton belüli része is, meg XIII. Újlipótvárosa is szép... Nagyon jó Zugló a Városliget környékén, de kijjebb sem rossz... XVI. kerület is jó...
A legkevésbé a XX. és XXIII. kerületekbe költöznék.
Attól függ, mi számít neked jónak.
Ha a belvárosi nyüzsgést szereted, akkor szerintem az összes belső kerület (V, VI, VII, VIII, IX) élhető, bár a VIII. és a IX. szinte kizárólag a Nagykörúton belül (illetve a IX. kerületnek még élhető része a József Attila-lakótelep is /3-as metró vonalán/).
A külvárosok közül jónak számít Újpest (IV), Angyalföld-Újlipótváros (XIII), Zugló (XIV), XVI. kerület, Rákosmente (XVII), de sok jó része van Pestszentlőrincnek is (XVIII).
Nem igazán lehet kiemelni a legjobbat vagy a legrosszabbat, mert minden kerületben vannak jobb, illetve rosszabb környékek.
Általában Józsefvárost (VIII) és Kőbányát (X) tartják a legrosszabb kerületeknek, de azért a kép valamivel árnyaltabb: Józsefváros körúton belüli része nagyon menő, nem véletlenül hívják Palotanegyednek, Külső-Józsefváros ellenben tényleg egy gettó. Kőbányán nincsenek ennyire éles ellentétek, bár ki lehet jelenteni, hogy Óhegy városrész (a 85-ös busz vonalán a Harmat és a Mádi utca környéke) kellemesnek mondható, viszonylag kevés c típusú állampolgárral, míg Kőbánya, városközpont környéke elég katasztrofális, illetve az Újhegyi lakótelep sem a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!