Magyar no vagyok, kint élek Milanoban 3 éve az élettársammal aki egyptomi! Szeretnénk osszeházasodni és letelepedni magyarországon (LEGALISAN) ahhoz hogy o bejohessen magyarországra mi szukséges?
Elképzelhető, az én párom is külföldi, neki is a saját országában lévő nagykövetségen kellett kérni a vízumot. Neki félreértésből 3 hónapra szóló turistát adtak, mielőtt lejárt, meg akartuk hosszabbíttatni. Kiderült, hogy azt nem lehet, haza kell utaznia - a világ másik felére- és ott kérvényeznie. Az volt a nagy mázlink, hogy eközben ott megszűnt a nagykövetség és tiszteletbeli konzulátus lett csak, ebben az esetben bármelyik országban lévő nagykövetségen elfogadják a vízumkérelmet, így csak a szomszédba kellett utaznia.... de ez 10 éves történet, azóta változhatott.
Annak idején én is össze-vissza információkat kaptam, én azt javaslom, hogy szánd rá a telefonköltséget és a magyarországi külügyminisztériumnál az egyiptomi referenst kérd.
Én is azt javaslom, hogy erről hivatalos helyen érdeklődj. Most itt a fórumon bárki ír neked valamit, de mered ez alapján kockáztatni, hogy rossz lesz aztán, amit csináltok?
Ez egy nagyon speciális kérdés, csak hozzáértő tud ténylegesen válaszolni rá.
Ügyvédjelölt vagyok, nemrég volt egy hasonló ügyünk (de nem teljesen ilyen, úgyhogy én sem fogok kontárkodni, és megkockáztatni, hogy rosszat mondok!), és elég bonyolult volt intézkedni.
Azt tudom, hogy itthon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal [link] foglalkozik ezzel, náluk érdeklődj.
Én is arra tippelek amúgy, hogy az állampolgársága szerinti országban tudja elindítani a vízumkérelmet, de tévedhetek.
Második vagyok, és ez szerintem nem így van, ahogy a harmadik írja.
Vízumot az országok csak a saját országuk vonatkozásában adnak ki, legalábbis a mi ügyünkben pont az volt, hogy egy másik uniós országba volt már vízuma a harmadik országbeli állampolgárnak, de az itteni tartózkodásra és munkavállalásra nem volt jó, csak és kizárólag turistakénti utazásra jogosította.
Gondoljátok el, különben mindenki ott szerezne vízumot, ahol a legegyszerűbb, aztán meg átmenne oda, ahol mondjuk ténylegesen élni akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!