Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Ha tehetnéd, elköltöznél...

Ha tehetnéd, elköltöznél Magyarországról?

Figyelt kérdés
Légyszíves indokoljátok válaszotokat!

2009. aug. 11. 11:32
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszokat! Igazatok van, hogy mindenki a maga szerencséjének kovács, én azonban (most még) főleg azért vágyok el, mert világot szeretnék látni, szeretném megismerni egy másik ország kultúráját. Nem mintha a saját kultúrámat tökéletesen ismerném (mert olyan nincs), hanem újdonságra vágyok, egy másik nyelvre a magyar mellett.
2009. aug. 12. 00:20
 22/45 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 17:23-as!

Én vagyok akinek szerinted nem kellene példaképnek tekinetni a szüleit, a pedagógus. Akit amint látom te sem tartasz sokra, mert mint a társadalom nagy része úgy látja, hogy azok nem dolgoznak.

Nem gondolom, hogy tátottuk, vagy tátjuk a szánkat, elegünk van viszont pont ebből, hogy az embert lenézik, ahogy leírtam az előző válaszomban. Tudod én is beszélek nyelveket, több diplomám van, dolgoztam is külföldön (1 év az USAban. és fél év Londonban), ahonnan hazajöttem, mert szeretem az országomat, az anyanyelvemet. Viszont belefáradtam az igazságtalanságokba. Én nem egy munkahelyen akarom lehúzni az életemet, ahogy édesapám tette, vele kapcsolatban az fáj, hogy 50 év fölött rossz látni a csalódottságot. Én már értem, hogy fel kell venni a tempót, és hidd el rengeteget vívódom, hogy maradjak-e a tanári pályán vagy sem. Eddig mindig győzött a lelkiismeretem: most év közben nem hagyhatom félbe a megkezdett munkát, most az osztályomat nem hagyhatom cserben.

Én mindenesetre nem vagyok egy törtető típus, de szerencsére minden ember kicsit más, legalábbis nem egyforma, csak a magamfajtákat nem éri megbecsülés, és ez elég rossz érzés, főleg úgy, hogy úgy érezzük mi is sokat dolgozunk, csak nem a versenyszférában. A párom bankban dolgozik vezető poziban, de szerencsére ő sem a törtető kategória,és ő ugyanúgy vélekedik a világ dolgairól mint én.

Ha pedig a tanári szakma még továbbb hígul, sajna még tovább nő majd az elégedetlenség, lehet, hogy te is az leszel, ha a három gyerekedet nem jó érzéssel engeded majd iskolába.

A politikapedig nagyban tehet azért,hogy az emberek konfortosabban érezzék magukat. Mi sem kaptunk, és nem is várunk sem az államtól, sem az önkormányzatoktól segélyt, csak abból szeretnénk megélni amit megkeresünk, amiért megdolgoztunk.

Azt is nagyon rosz látni, hogy a szomszédunk fia, 17 éves, tanítottam, a nevét sem tudja leírni(ez nem túlzás), egész nap a sportautójában ül, a tesómtól uzsorások 1 millió tartozás fejében elvették a 10 milliós lakását, és senkihez nem fordulhatunk segítségért.

Mindenesetre a bizalmat megszavaztuk, mert itta akarunk elni, de ha teljesen hülyének néznek továbbra is, akkor nem mindenáron. Itt tervezzük az otthonunkat. remélem,hogy 5 év alatt fog történni valami pozitív változás, és itt élhetünk.

Én megértem a te verziódat, és elmondtam az enyémet, talán abban is van némi igazság ha végiggondolod.

Minden jót!

2009. aug. 12. 09:33
 23/45 anonim válasza:
62%
Kérdezőnek: az szerintem nagyon fontos, hogy megismerj más országokat, kultúrákat és saját tapasztalatokat gyűjts, milyen is idegen országban idegenként élni/megélni. Kívánom, hogy használd ki ügyesen ennek az előnyeit (nyelvismeret, pénzkereset) és reálisan hasonlítsd össze az itthoni lehetőségeiddel.
2009. aug. 12. 10:27
 24/45 anonim válasza:
58%
Kedves pedagógus lány; nem akartalak megbántani, nyilván én is csak a saját véleményemet tudom leírni. Személyeskedni sem akartam, igazából arra a generációs eltérésre gondoltam, ami a munkavállalás terén is jelentkezik. Magam is ezerszer hallottam már az idősebb korosztálytól, h bezzeg régen, és már hány évtizedet dolgzott: ja, állami vállalatokhoz bejártak hétköznap 8 órában, amit tudtak hazaloptak és most h megszünt ez a világ meglepődtek...erre a jelenségre gondoltam, természetesen nem akartam apukádat is ebbe a csoportba sorolni, csak általában ez a jellemző és ez az, ami ma már nem működik. Nem hiszem, h a jó pedagósuok ne lennének megbecsülve, magam is tanítok, igaz szakmai tárgyat, így heti 6 órám van még (megjegyzem, a napi 12 órás munkám mellett vállaltam, és vállalom most is a pár hónapos babám mellett), de a kollégák és tanítványok is érzik az elhivatottságomat, ezért kizárólag tiszteletteljes visszajelzéseket kapok. Érzem én is, hogy azt gondolják, a pedagógusi egy könnyű szakma, de lássuk be, valóban könnyebb, mint napi sok-sok órában a versenyszférában érvényesülni (nőként különösen nehéz terület ez...). Ha dolgoztál külföldön (gondolom nem vezetői v középvezetői pozícióban), biztos te is tapasztaltad, hogy milyen kiszolgáltatott tud lenni az ember, ha "nem teljesértékű tagja" a társadalomnak...mást én sem írta. Az pedig, hogy a tesódat uzsorások kiforgatták valóban borzasztó, és elhiszem, hogy dühítő, de valahogy mégiscsak kapcsolatba került velük...szóval megértem az álláspontodat, csak azt akartam leírni, hogy aki a kisebb ellenállásfelé megy, nem feltétlenül halad jó irányba, még ha pillanatnyilag könnyebb megoldásnak tűnik is.
2009. aug. 12. 10:43
 25/45 anonim válasza:
66%
Jaj, még egy gondolat: éáltalános iskolai tanárnőm a mai napig pályáján van, nincs egy szabad délutánja a sok különóra miatt, nyáron az ügyelet után tábort és kreatív-kempingeket szervez...sosem panaszkodik (bár egyedül tartja el családját) és nagyon szépen megélnek, szakmaiságához kérdés sem fér. Ugyanebben az ált. iskolában az angol tanár egy középfokú nyelvvizsgával tanít (!) és amikor csak tud inkább távolmarad...na ő még idegeneknek is előszeretettel "sír", a gyerekeit meg én korrepetálom...ezzel csak azt akarom szemléltetni, hogy az én életemben is vannak az általánosra ellenpéldák, egyszerűen csak a többség akkor is panaszkodik, amikor nem tesz magáért eleget.
2009. aug. 12. 10:49
 26/45 anonim ***** válasza:
53%
Igen. 19 éves vagyok és apukám ingázik Magyarhon és Ausztria között. mert magyarországon nem kapott munkát. Rám is ez a sors vár. 19 éves vagyok és Vegyésznek tanulok, de nem láttom a jövömet az országban. Nyári munkát se kaptam, mert annyi diák van. Akkor ha elvégzem az iskolát hogyan kapjak munkát? Néztem a neten, hogy ha most végeznék kapnék-e állást, de sajnos nem. Külföldön, pedig lenne lehetőségem. És Magyarország soha semmivel nem segített engem. Imádom a hazámat és büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, de ha elvégzem a sulit. Külföldre fogok költözni, ha Magyarország marad ebben a helyzetben.
2009. aug. 12. 12:30
 27/45 anonim ***** válasza:
60%
Igen, ha tehetném, elköltöznék. A helyzet jelenleg sem rózsás, de bizonyos, hogy néhány éven belül még sokkal rosszabb lesz. A magyar lakosság elöregedett, az állam képtelen lesz megélhetést biztosítani a nyugdíjaskorúaknak. A 8 éves korosztály fele etnikum, ebből bárki kiszámíthatja, hogy mikor fog robbanni az a szociális bomba, ami Bosznia sorsára juttat bennünket. Nem a jövőképünk sötét, hanem a valóságos jövő az, ami reálisan nézve kilátástalan.
2009. aug. 24. 18:03
 28/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, igazad van!
2009. aug. 24. 18:07
 29/45 anonim ***** válasza:
41%

Szia, mar elkoltoztem, Angliaban elek. Nem fogok visszamenni Magyarorszagra, mert otthon nevetsege, szomoru es felhaborito az elet.

Angliaban rengeteg lehetoseg van, es nemcsak tobb diplomas, nyelveket beszelo embereknek. Itt mindenkinek van lehetosege normalisan elni.

Itt ugy erzem, hogy az allam nem ellenem, hanem ertem, ertunk van. Azert van, hogy az emberek jol erezzek magukat, itt nem a szivatast ereztem, mint otthon.

Itt kulfoldikent is tudok mosolyogni, es itt kulfoldikent is jobban megbecsulnek mint otthon, a sajat orszagomban.

Korabban eltem Nemeto. es Ausztriaban is, dolgoztam Olaszorszagban is, de mindegyik orszagban sokkal de sokkal jobban ereztem magamat, mint Magyarorszagon.

Ha tudsz, minel elobb koltozz kulfoldre, hidd el soha nem fogod megbanni. A kezdeti nehezsegek utan azt mondod, megerte!:)

2009. szept. 4. 00:37
 30/45 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm a jó tanácsot! :)
2009. szept. 4. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!