Ha tehetnéd, elköltöznél Magyarországról?
Én nem mennék sehova!Ez a hazám, és a szülőföldem!!
Olyannak szeretem amilyen, minden jó és rossz tulajdonságával!
Én maradnék,éltem külföldön és rájöttem,hogy jobb itthon-nekem legalábbis,pedig volt munkám,a nyelvbe is kezdtem belerázódni,mégis jó volt hazajönni.Hiába van sok bunkó ember,nem mind az és lehet,hogy rossz itt sok szempontból,de vannak sokkal rosszabb helyek is a világon,mint Magyarország.
Talán egyszer majd itt is jobb lesz és meg tudunk őrizni valamit abból,amit a szüleink és az ő szüleik hagytak ránk.
És ne gondoljátok,hogy az a mellkasverő nagy magyar lelkületű ember vagyok,csak volt lehetőségem kipróbálni.
A több pénz nem ért annyit...
Mindenki megteheti, ha tenyleg akarja! Barhova koltozhet, csak mindennek ara van. Nezopont kerdese ez a dolog. Romaniabol en is szivesebben koltoznek Magyarorszagra. Ott legalabb magyarul lehet beszelni, nem kell forditgatni a mondanivalomat.
En most voltam nyaralni a Balatonon, de eg es fold a kulonbseg a 2 orszag kozott. Az emberek sokkal intelligensebbek, emberibbek, kedvesebbek, vannak utak, tisztasag van.
Ha valaki nem hiszi, amit mondok, hat jojjon el Romaniaba es mindjart megtudja mirol beszelek es rajon, hogy nem is olyan gaz a sajat hazaja(Mo).
Persze, hogy nyugatabbra meg szebb mint Magyarorszagon, de szerintem, ha valaki elmegy a hazajabol, azzal csak idegen lesz valahol a vilagban. Legalabbis az elejen, amig megtanulja a nyelvet es beilleszkedik.
A masik dolog, hogy tavol vagy a szeretteidtol. Nem is tudom megeri-e azt a penzt amennyivel tobbet lehet OTT keresni.
Valamiert mindenki oda szuletett ahol a helye van es talan nem veletlenul. Nem masra kene dobni a vizes ruhat, hogy miatta nem el jol, hanem magaba neznie es feltennie par oszinte kerdest es oszinten megvalaszolni.
El vagyunk szallva. Micsoda sirankozos, elegedetlen vilag lett, pedig tobb mindenunk van, mint hajdan a kiralyoknak. Auto, viz a hazban, wc, hutoszekreny, tv, dvd, szamitogep, telefon, etelol minden boltban roskadoznak a polcok. Minden a seggunk alatt van es megis sirankozunk. Mi van velunk???
Irigyek vagyunk tan, mert masnak tobb penze van. Na es?
Kit is boldogit a penz??? Senkit! Ez mar millioszor bebizonyosodott.
Bizom benne, hogy mindneki belassa minel hamarabb, hogy nem a vilaggal van baj, hanem velunk, mert mi alkossuk a vilagot!!! Amig magunkon nem valtoztatunk, addig nem varhatunk semmi javulast az eletunkben!
Legyetek boldogok, egeszsegesek es okosak! A tobbi meg jon magatol.
Én 31 éves pedagógus vagyok, a párom banktisztviselő 30 éves. A napokra várjuk az első gyermekünket. 2 éve vettünk egy házat, kb felét hitelből, 2 éve próbáljuk felújítani, úgy, hogy a párom sok mindent maga meg tud csinálni, mégsem jutunk a végére. Tisztességesen dolgozunk és adózunk, első számunkra, hogy a kötelességeinket lerójuk, pl: hiteltörlesztés, csekkek stb.
Egyik kormány követi a másikat, tömik a zsebüket és a hozzátartozóikét, érdekcsoportok fonódnak össze vissza. Én a két nagy pártot pont egy kalap alá veszem, egyiket sem szeretem jobban mint a másikat, de azon felháborodom, hogy az én adómból kampányolnak, és áskálódnak egymás ellen, ahelyett, hogy egymás mellé állva végre megpróbálnák az embereket is észrevenni akik ebben az országban próbálnak tisztességesen élni.
Azok az emberek akik nem akarnak dolgozni, vígan elélnek a különböző szociális juttatásokból, segélyekből, követelőznek. Mások bűnöznek, kifosztják akit csak ki tudnak,és palotákban élnek szolgahaddal körbevéve.
Az apám egész életét egy munkahelyen töltötte, most 52 éves 2-3 éve éhbérért dolgozik (egy napot sem töltött betegállományban élete során!), az anyám ugyanennyi idős 2 éve munkanélküli.
Az uzsorások,ingyenélők pedig csak követelőznek, és sorolják a jogaikat, én meg mint a hülye próbálok még többet tanulni, egy újabb diplomáért kaptam bruttó 7500Ft!!! fizetésemelést, hogy a felét elvegyék és olyanoknak adják akik nem érdemlik meg. és akik lenéznek engem, mert tudják, hogy nekik közel ugyanennyi havi jövedelemért nem kell dolgozniuk, vagy azért néznek le, hogy ennyi tanulás után kis töredékét sem keresem annak amit ők tisztességtelen úton (uzsora, fenygeteések stb) szereznek.
Hozzáteszem nem nyomorgunk, viszonylag "jól" élünk, de egyre többször nyílik a bicska a zsebemben.
Mi úgy döntöttünk, hogy egy kormányt bevárunk, és ha nem lesz változás, akkor nagyon megfontoltan külföldre fogunk költözni, mert itt már erkölcsi megbcsülést sem kapunk saját honfitársainktól, az anyagiakról nem is beszélve:(
Túl vagyok rajta!
Otthon lehetetlen élni rendesen. nagyon szomorú, nem hiszem, hogy valaha visszamegyek sajnos, max látogatóba.
Én igen, el is fogok. Budapestet imádom, de egy francia vagy egy angol egyetemre fogok jelentkezni, mert mindenképp elvágyom innen. Szeretnék új embereket megismerni, új helyeket, egy új társadalmat.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!