Szerintetek tényleg Budapest a világ egyik legszebb és
leghangulatosabb nagyvárosa? A válaszban azt is írjátok
légyszi, hogy itt éltek -e, vagy máshol az országban.
Ezt csak egyes magyarok állitják, még egyetlen külföldi ismerösöm sem gondolta így. A legtöbben meg vannak döbbenve, hogy milyen koszos és elhanyagolt házak vannak a belvárostól pár utcával arréb, mennyire kultúrálatlanok az emberek.
Sajnos BP-en élek.
2012. szept. 1. 21:38
Ezt csak a pestiek hiszik. Koszos,büdös,semmi szép vagy hangulatos nincs benne. Legfeljebb néhány budai rész mondható szépnek.
München pl. valóban szép és hangulatos.
2012. szept. 1. 21:39
Én inkább úgy mondanám, hogy az lehetne, de most nem az. A fekvése ugyanis tényleg nagyon jó, de maga a város sajnos tényleg nagyon lerobbant, lehangoló hely, kivéve néhány felkapottabb városrész.
2012. szept. 1. 22:00
Nekem a német kollégáim mondják azt hogy szép város, persze kihangsúlyozzák hogy csak a nevezetességek előtt mondható szépnek, és a kisebb utcákról meg ilyen kisebb terekről sok panaszt hallottam. Mondták hogy a BKV közül egyedül a villamos az ami kulturáltabb valamivel. A metrón igazából semmi undorító dolgot nem láttak meg a kocsikról is csak annyit mondtak hogy már öregek, de amit valamelyik vasúti pályaudvaron, nem tudom már melyikről beszéltek arról mondták hogy egy rémálom, elhanyagolt épület, meg a váróterem részéről is panaszt hallottam. A vonatokat meg nagyon szidták. Na most visszatérve a fővárosunkra. Mondták hogy szép hely a parlament környéke, a budai vár mondták hogy azért le a kalappal de egyes részeken azt hitték hogy valami kihalt helyen vannak. Szóval én nem tudom miért tartják egyesek szépnek a fővárosunkat, jó igaz szépnek szép, de nagyon koszos, lehangoló a nagy része, én nekem csak apám lakik ott és volt hogy én 2-3 havonta több napra mentem át hozzá mert alapjáraton nem messze lakok onnan (30 km) De én egyedül a külvárosi részét tartom szépnek kulturáltabbnak, pedig apám a belvárosba lakik, igaz szép tiszta környéken de ez csak ritka a nagyon sok közül. Sajnos ez van egy hányadék a fővárosunk SAJNOS.
2012. szept. 1. 22:03
Szerintem szeged 1000x szebb
2012. szept. 1. 22:17
6/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, jó, hogy nagyvárosokat kérdeztem.:)
Remek adottságai vannak, de sajnos nagyon elhanyagolt. Építészetileg is elég ízléstelen, de szerencsére itt még(?) nem keverednek úgy a stílusok, mint pl. Londonban. Ilyen szempontból vigyáznak a városra, de volna még bőven tennivaló.
Budapesten élek, de ha lehet, kerülöm a belvárost, mert semmilyen szempontból nem szívderítő.
2012. szept. 1. 22:56
szerintem egy lepratelep. kiveve par turistak altal is latogatott reszt, azok tenyleg szepek.
laktam amugy Bp-en 8 evet, hala az egnek mar nem ott elek
2012. szept. 1. 23:06
Szerintem nincs olyan nagyváros ami szép lenne. Voltam már sok helyen, de mindenhol az van, hogy a turistacsalogató helyek szépek, tiszták, a többi meg átlagos, vagy kifejezetten ronda és mocskos.
2012. szept. 1. 23:18
Nem, egy koszos lepratelep. Hála isten nem ott élek és ha nem muszáj be sem teszem s lábam oda.
2012. szept. 2. 12:22
Kapcsolódó kérdések: