Melyik Budapest legjobb, legszebb, legélhetőbb kerülete szerinted?
Utolsó: És melyik kerület ez?
Mert én kb annyira ismerem a fővárost, mint egy átlagos budapesti Nyíregyházát!
"Alapvetően mindenki azt a berendezkedést látja a legélhetőbbnek, amibe beleszületett, aminek ismeri a feltételrendszerét, játékszabályait. Ha időgéppel bármelyikünket visszavinnék az őskorba és kitennék az őserdő közepén, legtöbben jó esetben egy-két napig maradnánk életben. De megfordíthatjuk a képet: ha egy ősembert tennénk le New York City közepén, ő meddig húzná?"
:)
Nekem is a nyolc.
Előnyei: a város legközepe földrajzilag és intézményileg is, én bérletet is ritkán veszek, minden 10 perces gyalogtávra van maximum. Pech, hogy nem az itteni 8-10 egyetem egyikébe, hanem a Gellért-hegyre jártam főiskolára, tehát 25 percet kellett utazni oda.:) Akkor kellett a bérlet.
A többi belső kerületnél sokkal tágasabbak az utcái, terei, 2-300 méterenként egy tágas, zöld tere, parkja van.
Nagyon otthonos hangulata van, főleg a Palotanegyednek, a Belső- és Középső-józsefvárosnak. Még a Belső-Ferencváros hasonló, ott is a körúton kívüli sétáóutcák, Tompa utca, Angyal utca nagyon kedvesek, kisvárosi hangulatúak, miközben benn vannak a városközpontban.
Tetszik még a Tabán és a Vár bizonyos részei nagyon.
És a Szabadság-híd lábánál lévő pár kis utca, ami elkezd felfelé futni a hegyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!