Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Határon túliak! Ti mit gondolt...

Határon túliak! Ti mit gondoltok Budapestről?

Figyelt kérdés
A gyakorin már elégszer kitaglalták (vidék-főváros ellentét során), hogy miért nem jó vagy miért jó éppen Budapest. Ti mit gondoltok róla határon túliak? Voltatok már Pesten? Mi volt a tapasztalatotok vagy mi a véleményetek róla? A választ előre is köszönöm! :)

2012. máj. 3. 17:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
Budapest nem rossz amit elso elmondott az igaz.Egyik baratom lakott III.kerben egy evig dolgozott nyomdaban azt mondta nem rossz hely :) Szegedre sokszor atmentunk az is jo varos :) egy eszak bacskai :)
2012. máj. 6. 00:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Én minden hibájával együtt imádom Pestet :) De Szeged a második kedvenc városom, ott is rengeteget voltam már :)
2012. máj. 7. 14:18
 13/19 A kérdező kommentje:
Én a 8.kerben lakok :D Mondjuk nem azon a bizonyos részén, amit mindig emlegetnek, hanem a Nagykörútnál... De az sem olyan szörnyű, mint ahogy sokszor mondják :D
2012. máj. 7. 14:22
 14/19 anonim ***** válasza:
65%

Én is vajdasági vagyok.Szegeden tanulok.Vannak évfolyamtársam, több is aki Budapesti, de ők tősgyökeres pestiek.Velük semmi gond nincs, segítőkészek barátságosak.

Ők is ezt mondták, hogy általában Pesten azok képzelnek sokat magukról, akik odaköltöztek az életük során.Aki ott született, esetedben a nyóckerben, természetesnek veszi a lakhelyét, normálisan néz a világra.

Én ezt így látom.Egy külhoni magyar.

2012. jún. 4. 17:39
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
A videkiek csak azert hordjak fenn az orrukat mivel azt akarjak mutatni h kik lettek ok,h nem csak falusi lanyok.De visszaterve nekem semmi bajom nincs Budapestel csak nekem eleg egy 200000 lakosu varos is mint peldaul Nagyvarad,mivel nekem eleg zsufoltna tunik de ez csak az en velemenyem azaz izlesek es pofonok.
2012. jún. 4. 18:19
 16/19 anonim válasza:
Szerintem a Budapestiek nagy része nem beképzelt , csak hogy éppen a beképzeltek mutatkoznak amikor ott vagy , és engem kicsit idegesít az ottaniak ál kedvessége , nekem ez tűnt fel , de én jól tudtam ettől függetlenül érezni magam , Székely Udvarhelyen lakok , és anyum Budapesten .
2012. nov. 16. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Vajdasági lány vagyok. Mostanában sokat járok Budapestre üzleti ügyek miatt. Régen nem tetszett Pest, de egyre jobban megszeretem. Velem eddig mindenhol nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Szeretem a nagyvárosokat, a nyüzsgést, a pörgést, úgyhogy laknék Pesten is akár. Egyedül, ami nem tetszik az az, hogy a BKV nagyon drága. Mondjuk azt el kell ismernem, hogy Pesten 2 törzsgyökeres pesti barátom van, a többiek mind vajdaságiak, akik ott tanulnak. Viszont bankban, üzletekben, utcán, mindenhol kedvesek voltak velem eddig. Szegeden pedig az utóbbi időben csak bunkó emberekre futottam. :/
2013. jan. 29. 13:16
 18/19 anonim válasza:
voltam már Budapesten párszor szép város csak koszos :/
2013. febr. 2. 20:25
 19/19 firhang válasza:
Az emberekkel nincs nagy tapasztalatom, a fővárosiak népek mindenhol nagyképűek. A város úgy néz ki mintha még most is bombáznák, következetlen, lusta. Azért viszont szeretem , mert magyarul beszélnek, és egyedülálló ahogy a szép ámbár málladozó épületek vegyülnek a nyüzsgő tömeggel, az egész egy materiális megmyilatkozása, az ahogy esik úgy puffannak. Örülök hogy nem kell ott laknom. Ami negatívumot tudok mondani, az hogy mindenért pénzt kérnek. Ezáltal kicsit úgy érzem, hogy korlátoznak a szabadságomban, mert unos untalan kotorásznom kell a zsebemben, nem lehet csak úgy szabadon sétálni. És nincs meg a városban a középosztály tisztelete, a polgárosodás hangulata, az a réteg a porba van tiporva. Inkább a baromállatok tiszteletére van berendezkedve.
2013. ápr. 24. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!